Imagini de coşmar în nordul Moldovei. Zăpadă de un metru, oameni blocaţi în nămeţi zeci de ore VIDEO

În judeţul Suceava, unii şoferi au stat mai bine de 27 de ore blocaţi în nămeţi, până la sosirea volelor. Ministerul de Interne anunţă că în momentul de faţă mai sunt probleme pe trei segmente de drumuri naţionale din judeţul Botoşani şi 8 localităţi, din judeţele Botoşani şi Suceava, nu au curent electric.

24 mart. 2013, 09:40
Imagini de coşmar în nordul Moldovei. Zăpadă de un metru, oameni blocaţi în nămeţi zeci de ore VIDEO

Ninsoarea şi viscolul au format munţi de zăpadă în nordul Moldovei, iar pe alocuri înălţimea stratului de omăt a depăşit un metru. În Botoşani, mai mulţi şoferi şi-au abandonat sâmbătă maşinile în câmp şi s-au întors duminică să le deszăpezească.

În schimb, în Suceava, pe Drumul Judeţean 209 C Suceava – Berchişeşti, mai multe maşini au fost îngropate sub nămeţi şi oamenii au stau blocaţi în viscol mai bine de 27 de ore. O parte dintre ei s-au cazat la familiile din localitatea Frumoasa, însă unii dintre ei au rămas în camp, fără mâncare şi apă.

Conform unui comunicat al Ministerului de Interne, remis duminică, situaţia în judeţele din Moldova, afectate în ultimele zile de fenomenele meteo periculoase, are o tendinţă pozitivă, duminică dimineaţa nemaifiind localităţi afectate sau izolate, persoane dispărute sau blocate.

Potrivit comunicatului, în urma intervenţiei din ultimele 48 de ore s-au deszăpezit toate drumurile naţionale din judeţul Suceava, singurele probleme fiind pe câteva segmente din 3 drumuri naţionale din judeţul Botoşani, respectiv DN 24C, DN 29A, DN 29.

Structurile MAI sprijină activităţile desfăşurate pentru deblocarea ultimelor 14 segmente de drumuri judeţene rămase închise din cauza precipitaţiilor abundente sub formă de zăpadă.

Din punct de vedere al asigurării electricităţii, la nivel naţional mai sunt numai 8 localităţi afectate, (din cele 75 care erau în urma cu 24 de ore) în judeţele Botoşani şi Suceava.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne peste 500 de angajaţi – pompieri, poliţişti, jandarmi – au acţionat în ultimele 24 de ore în zonele afectate de fenomenele meteorologice periculoase.