IARNA face ravagii în România: Viscol, sute de turişti blocaţi şi trafic paralizat VIDEO

Vremea rea face ravagii în ţară. 300 de turişti au rămas blocaţi în staţiunea Rânca, după ce un drum naţional a fost închis din cauza viscolului, informează România TV. Pe zeci de şosele şoferii abia circulă din cauza zăpezii.

08 dec. 2013, 06:22

300 de turişti au rămas blocaţi în staţiunea Rânca după ce drumul naţional 67C a fost închis din cauza viscolului. Poliţiştii au format un baraj la ieşirea din localitatea Novaci, iar turiştii care se îndreptau spre staţiune au bătut pasul pe loc ore întregi.

După ore bune de stat în frig, drumarii i-au condus pe turişti cu ajutorul utilajelor de deszăpezire până la Rânca.

„Nu este primul an în care avem astfel de situaţii, dar este prima dată când avem un viscol atât de puternic. Menţionez pentru cei care doresc să meargă sau să coboare din staţiunea Rânca, nu vom deschide acest drum decât atunci când vom şti sigur că viaţa lor nu le este pusă în pericol. Am avut doar o porţiune de drum în care nu am putut interveni din cauza viscolului”, a declarat, la România TV, Ion Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj.

Şi în Pasul Tihuţa şoferii au aşteptat la cozi zeci de minute după ce un camion care împrăştia material antiderapant a căzut în şanţ. În statiunea Harghita Bai a nins încontinuu mai bine de 24 de ore. Vântul puternic a viscolit zăpada.

Şi în Defileul Jiului au fost probleme în trafic. Şoferii abia au circulat din cauza viscolului şi a zăpezii.

Tot din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în judeţul Braşov pe drumul judeţean 103 A, drumul ce leagă Braşov de comuna Tărlungeni, s-a produs un accident. O maşină s-a răsturnat după ce a derapat pe carosabil. Din fericire nu au fost înregistrate victime.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe trei zile

Potrivit Infotrafic, pe majoritatea drumurilor din judeţele Harghita şi Covasna se circulă în condiţii de iarnă, în unele locuri zăpada, în amestec cu material antiderapant, măsurând aproximativ doi centimetri. În judeţul Bistriţa-Năsăud a nins pe timpul nopţii pe DN17, în Pasul Tihuţa, dar s-a acţionat continuu cu utilaje de deszăpezire, iar circulaţia nu a fost întreruptă. Pe DN1, pe Valea Prahovei, partea carosabilă este umedă.

Pe toate drumurile pe care a nins acţionează utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, care sunt însoţite de echipaje ale poliţiei rutiere.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, şi o avertizare cod galben de vânt puternic valabilă în mai multe zone din ţară.


loading...