Iarna face ravagii. Val de ger polar în nord-estul Statelor Unite

Iarna pare că a îndrăgit regiunea de nord-est a Statelor Unite şi nu mai vrea să se despartă de ea. După ce au suportat trei furtuni de zăpadă în numai două săptămâni, localnicii se confruntă acum cu un val de frig tăios venit dinspre Polul Nord

14 feb. 2015, 10:45

Locuitorii din New York au fost din nou nevoiţi să-şi răscolească garderoba pentru a-şi pune haine cât mai călduroase dacă a trebuit să iasă pe străzi. Temperatura din metropolă a coborât până la minus 6 grade celsius dar, din cauza vântului, frigul a fost resimţit ca la minus 17 grade. Nu doar oamenii suferă, ci şi animalele. Îngrijitorii de la o fermă de lapte situată chiar în centrul oraşului au croit veşminte speciale pentru vaci şi chiar apărătoare pentru urechile acestora, ameninţate să degere.

S-a întors iarna în Europa: Italia şi Spania, sub zăpadă VIDEO

În week-end, mercurul va coborî şi mai mult, dar gerul va fi însoţit, din nou, de ninsori abundente şi vânt de aproape 100 de kilometri pe oră. Nu va fi ocolit nici oraşul Boston, unde primăria încă se străduie să îndepărteze troienele lăsate în urmă de cele trei furtuni de zăpadă care s-au succedat în doar două săptămâni.

Ninsorile nu vor fi atât de abundente ca la furtunile precedente. Dar noul strat de zăpadă ar putea măsura, totuşi, 20 – 30 de centimetri, ceea ce ar preface actualele dificultăţi într-un adevărat coşmar.

PROGNOZA METEO. Ne mai bucurăm de doar câteva zile de vreme frumoasă