Iarnă fără brazi autohtoni de Crăciun în mai multe zone din ţară

Iarnă fără brazi autohtoni de Crăciun, în Dâmboviţa. Anul acesta, nu se găsesc decât brazi aduşi din alte judeţe, dar şi de peste hotare, care, ca de obicei, sunt mult mai scumpi. Brăduţii de la Direcţia Silvică Dâmboviţa nu au crescut suficient încât să fie vânduţi în perioada sărbătorilor de iarnă, informează România TV.

04 dec. 2017, 08:26
Iarnă fără brazi autohtoni de Crăciun în mai multe zone din ţară

În multe dintre pepinierele Direcţiilor Silvice din ţară brazii de Crăciun nu au crescut aproape deloc. Este cazul şi Direcţiei Silvice Dâmboviţa, unde molizii şi brazii au doar câţiva centimetri şi nu pot fi vânduţi nici măcar în ghiveci. Nu se găsesc nici măcar brazi de talie înaltă, cei care sunt foarte căutaţi în această perioadă de instituţiile publice sau administraţiile publice locale pentru a fi împodobiţi.

Cei care doresc un brad autohton, acesta poate fi adus la comandă de Direcţia Silvică. Regia Naţională a Pădurilor a pregătit pentru anul acesta peste 60.000 de pomi de Crăciun. Nu va acoperi necesarul, de aceea se va pune mare bază pe importurile din Danemarca şi Norvegia.

Citeşte şi Obiceiuri bizare de Crăciun