Iarnă grea în Japonia. În unele oraşe zăpada depăşeşte un metru

O furtună puternică de iarnă s-a abătut joi asupra unei mari părţi din Japonia, unde autorităţile meteorologice au emis avertizări de valuri înalte, condiţii de viscol, perturbări ale traficului şi risc de avalanşe.

11 ian. 2018, 06:37
Iarnă grea în Japonia. În unele oraşe zăpada depăşeşte un metru

Viscolul a lovit insula nordică Hokkaido şi a nins din nord-estul Japoniei până în insula sudică Kyushu, a anunţat agenţia meteorologică a ţării.

Furtuna a perturbat traficul din Hokkaido, cauzând anularea a 183 de curse feroviare şi a zeci de curse cu autobuzul expres miercuri. În unele părţi ale insulei stratul de zăpadă a atins până la 43 de centimetri, conform ziarului Hokkaido
Shimbun.

Ninsoarea proaspătă a crescut nivelul de zăpadă acumulată la 133 centimetri în oraşul Tsunan în centrul Japoniei şi la 96 de centimetri în oraşul Kita-Hiroshima din partea de vest a ţării, a transmis postul de radio NHK.

În Niigata se prognozează ninsori suplimentare îngroşând stratul de zăpadă cu până la 70 de centimetri, în timp ce Hokkaido este aşteptat ca acesta să crească până la 50 de centimetri, a anunţat agenţia meteorologică.