Ninsorile şi frigul fac ravagii din Europa până în Japonia FOTO VIDEO

Iarna s-a instalat în forţă. Ninsorile abundente din ultimele zile au provocat haos în mai multe ţări europene, unde stratul de zăpadă a bătut recorduri. În alt colţ al lumii, în Japonia, situaţia este cu adevărat dramatică, după căderile masive de zăpadă, acolo înregistrându-se mulţi răniţi. 

15 ian. 2013, 15:35

Capitala Croaţiei, Zagreb, a fost complet blocată. Stratul de zăpadă a ajuns la 67 de centimetri, un record în ultimii 84 de ani, potrivit meteorologilor. Mai mult, întreaga ţară se află sub avertizare de cod portocaliu, în timp ce Zagreb este sub alertă de cod roşu.

Situaţia este similară şi în Ungaria, unde întreaga ţară se află sub avertizare de cod galben. Vremea nu dă semne de îmbunătăţire, iar traficul a fost paralizat de căderile masive de zăpadă.

În Marea Britanie, serviciile britanice de meteorologie au emis o avertizare pentru sud-estul ţării. Până acum, zeci de şoferi au avut nevoie de ajutor după ce au rămas blocaţi în maşini.

Probleme grave sunt şi în partea cealaltă a lumii. În Japonia, doi oameni au murit şi peste 900 au fost răniţi din cauza ninsorilor puternice. Cele mai multe victime au fost implicate în accidente rutiere sau au alunecat pe străzi.