Iarna nu-i ca vara! Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în 2023. Românii sunt revoltați: „Dai 2.000 de euro și pică cabana pe tine”

Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion. Românii au început să își programeze deja sejururile, dar au rămas șocați de tarifuri.

07 nov. 2023, 09:57
Iarna nu-i ca vara! Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în 2023. Românii sunt revoltați: „Dai 2.000 de euro și pică cabana pe tine”
Cât a ajuns să coste o noapte de cazare în noaptea de Crăciun sau de Revelion

Cât costă o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România, în 2023. Sărbătorile de iarnă sunt la un pas distanță, iar cei mai mulți români au început deja să caute diferite locații unde să-și petreacă vacanța.

Însă, prețurile nu mai sunt ca altădată. O noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion a ajuns să coste peste 1.000 de lei. Există mai multe grupuri pe Facebook în care românii vorbesc despre vacanțele de iarnă, subiectul principal fiind prețurile exagerat de mari.

Turiștii au fost șocați de ofertele găsite, în timp ce proprietarii de pensiuni explică de ce s-a ajuns la o majorare semnificativă a prețurilor.

O persoană trebuie să scoată din buzunar 300 de euro pentru o noapte. Un român povestește că a primit o ofertă de 4.000 de euro pentru trei nopți, zece persoane, în condițiile în care și proprietarii locuiesc acolo.

Citește și: Ninge de Crăciun în Bucureşti, cum arată ultima prognoză a iernii. Unde au căzut deja zăpezi consistente

Unii patroni de pensiuni nici nu pun poze cu paturile sau cu zona respectivă. Și, chiar dacă prețurile explodează în luna decembrie, salariile rămând aceleași.

„Ce naiba e cu prețurile astea??? 4000 euro o cabana pentru 10 persoane?????? PE 3 NOPTI??? Înțeleg că e revelionul, fraților, dar nu cresc salariile în decembrie. Dau 2000€ și pică cabana pe tine sau mai stai și cu proprietarii în casa???? Reveniți-vă!!!

Înțeleg că ați auzit că se fac bani, dar nu poți să-ți lași casa cu toate cele în ea cu niște paturi vai și amar și să pui un preț de te doare mintea. Postează oamenii anunțuri că își doresc cabana cu nr x de locuri și unii postează o poză cu cabana din față. Nu scrie preț, nu sunt poze cu paturi, NIMIC. Nici măcar județul. “Oferta de revelion” 1500 lei de persoana???”, este postarea unui participant anonim publicată pe grupul de Facebook Revelion și Crăciun 2024.

Comentariile au început să curgă. Mulți s-au declarat șocați de cât a ajuns să coste o noapte de cazare de Crăciun sau de Revelion în România. Alte persoane au venit cu sfaturi utile. Internauții spun că sejurul pentru Revelion trebuie rezervat din timp, pentru că doar așa pot fi obținute tarife accesibile, iar turistul are de unde alege. Alții în schimb au dezvăluit că au fost victimele unor înșelăciuni.

„Eventual rezervi aceeași cabana cu anul anterior, sa fii sigur. Pai și noi am cautat din mai și am dat de o țeapă. Ne-a ținut omul pana în septembrie până ne-am dat noi seama că e țeapă. Oricum prețurile sunt foarte mari și avansurile din nou foarte mari”, scrie un alt membru din grup.

Citește și: Zile libere de Revelion 2024. Ce minivacanţă au românii în Noul An

Vinovate pentru această situație nu sunt decât scumpirile din ultima perioadă. Unii proprietari spun că energia electrică e mai costisitoare. Mâna de lucru, dar și mâncarea, au devenit și ele mai scumpe. Acest lucru se vede la final, la prețul pe care un turist îl plătește într-o noapte de cazare. Românul care a făcut postarea este, mai mult sau mai puțin, norocos.

Unele persoane spun că au primit oferte și de 8.000 de euro pentru aceeași perioadă, fără mâncare. Alții au susținut că sumele uriașe ar putea fi suficiente pentru achiziția unei cabane.

„Am avut o oferta în Maramureș în care prețul pe 3 nopți era 95000 lei (ciubăr inclus, mic dejun și masa festiva în noaptea revelionului) Pai e super ok, dar sau dau 95000 doar pe cazare iartă ma pe mine NU! … Doar ca idee, cazarea respectiva nu este închiriată nici astăzi!”,

”Ești norocos la 4000 euro, eu am primit oferte de 8000 euro fără nimic inclus…doar cazarea”, au fost alte două comentarii.