Iarnă timpurie în America: Peste 40 de state, lovite de viscol VIDEO

Peste 40 de state americane sunt lovite de viscol, ninsori puternice şi temperaturi scăzute. Potrivit presei americane, peste 200 de milioane de oameni sunt afectaţi de vremea extremă.

11 nov. 2014, 09:29
Iarnă timpurie în America: Peste 40 de state, lovite de viscol VIDEO

Zeci de state americane se confruntă cu ninsori puternice, dar şi cu temperaturi extrem de scăzute. Aproximativ 200 de milioane de oameni sunt afectaţi de furtuna de zăpadă, potrivit presei americane.

Statele Unite înfruntă prima furtună din sezonul rece, după ce un vortex polar venit din nord pune stăpânire pe majoritatea statelor. Astfel, iarna loveşte cu câteva săptămâni mai devreme decât era prognozat. În unele zone, temperaturile au scăzut cu 20 de grade Celsius în doar câteva ore.

În Minnesotta, drumurile au fost acoperite de un strat gros de zăpadă, ceea ce a dus la producerea a numai puţin de 600 de accidente. Ninsorile abundente au dus la producerea unui accident în lanţ, în care au fost implicate 16 vehicule.

Şi în Montana şi Michigan, ninsorile au început deja. Autorităţile au emis avertizări, iar peste 100 de şcoli au fost închise.

Veştile meteorologilor nu sunt deloc bune. Viscolul va dura până la sfârşitul săptâmânii, timp în care aproape 40 de state vor fi acoperite de zăpadă.