Iaşi. Mai multe persoane au căzut în stradă din cauza alcoolului şi a gerului

Trei persoane găsite în zăpadă au ajuns pe patul de spital. Un adolescent din Iaşi a necesitat îngrjiri medicale după ce a consumat o cantitate mare de alcool şi a leşinat pe stradă. Băiatul în vârstă de 18 ani a fost găsit de medici în zăpadă, îngheţat, fiind transferat în Uni­tatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spi­ridon“.

03 feb. 2014, 09:57
Iaşi. Mai multe persoane au căzut în stradă din cauza alcoolului şi a gerului

Tânărul a fost diagnosticat cu rabdomioliză (n.r.-distrugerea ţesutului muşchilor) şi cu insuficien­ţă renală acută, scrie ziaruldeiasi.ro. El prezenta etilism acut, iar medicii i-au acordat urgent îngrjiri medicale. La spital a ajuns şi o femeie în vârstă de 48 de ani, tot cu etilism acut şi hipotermie.

„Pacienta prezenta etilism cronic, a­vând o hipotermie uşoară. A fost internată la Cli­ni­ca I Medicală, în stare bună”, a declarat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Îngrijiri medicale au fost necesare şi pentru un tânăr de 29 de ani care, în urma unei sincope, a leşinat pe stradă.

Ca­drele medicale l-au diagnosticat cu poliradiculone­vri­tă, o boală gravă care debutează după o infecţie şi presupune atingerea difuză a rădăcinilor nervoase ale nervilor periferici prin disfuncţia mielinei (teaca de fibre a sistemului nervos).