Caz revoltător la Iaşi. Un bărbat care şi-a înjunghiat soţia de 36 de ori, pus în libertate în baza „recursului compensatoriu”

Un bărbat care şi-a înjunghiat soţia de 36 de ori, în faţa fiului său de doar 9 ani, a fost eliberat din închisoare. Individul a profitat de legea prin care deţinuţilor li se reduc pedepsele în funcţie de condiţiile din închisori.

22 feb. 2018, 07:15
Caz revoltător la Iaşi. Un bărbat care şi-a înjunghiat soţia de 36 de ori, pus în libertate în baza „recursului compensatoriu”

În baza „recursului compensatoriu“, bărbatul a primit o reducere de 378 de zile de închisoare, iar magistraţii au fost obligaţi până la urmă să-i deschidă poarta puşcăriei. Constantin Gagica primise o condamnare de 12 ani şi 6 luni de închisoare, dar conform noii legislaţii a fost lăsat să plece din închisoare cu un an şi 5 luni înainte de a-şi ispăşi pedeapsa.

De remarcat că acesta a primit acceptul de a fi eliberat din partea Tribunalului după ce, în urmă cu două luni, Judecătoria Iaşi respingea cererea şi invoca faptul că „reeducarea condamnatului nu a avut loc, iar scopul pedepsei nu a fost atins“. „Instanţa mai are în vedere şi faptul că, pentru a beneficia de liberare condiţionată, condamnatul trebuie să fie pe deplin reeducat, aspecte faţă de care instanţa constată că perioada executată până în prezent de către condamnat nu este suficientă pentru a face dovada reeducării sale şi a faptului că, liberat condiţionat, nu va reitera comportamentul infracţional“, se arăta în motivarea Judecătoriei Iaşi, din data de 7 decembrie.

Citeşte şi Toader, la audieri: Din 4.458 de deţinuţi care au beneficiat de legea recursului compensatoriu, doar 42 au recidivat

Constantin Gagica se afla în arest din iulie 2007, după ce şi-a înjunghiat în mod repetat soţia. Fapta a avut loc în noaptea de 15 spre 16 iulie 2007, când, pe fondul consumului ridicat de alcool, a intrat în camera în care fosta soţie şi fiul său de 9 ani dormeau şi a înjughiat-o pe femeie de 36 de ori în diferite zone ale corpului. Miraculos, victima a supravieţuit deşi fu­sese înjunghiată în mai multe organe vitale.