Iata cât de repede îţi poţi curăţa organismul de chimicale

Cercetatorii Universitatii Liverpool sunt convinsi ca au descoperit substanta capabila sa previna si sa contracareze efectele dezastruoase ale mancarii procesate asupra creierului nostru, permitand regenerarea celulelor nervoase.

15 aug. 2015, 14:15
Iata cât de repede îţi poţi curăţa organismul de chimicale

Oamenii de stiinta spun ca dietele bogate in acizi Omega 3 ajuta creierul sa controleze mai bine acea parte responsabila de hranire, invatare si memorare. Iar cea mai buna sursa de acizi grasi Omega 3 este chiar uleiul de peste, potrivit bzi.ro.

„Consumul excesiv de zaharuri rafinate si grasimi saturate care se gasesc in junk food pot duce nu numai la ingrasare, ci si la dezechilibre la nivel mental”, explica dr. Lucy Pickavance, expert al Institutului de Boli Cronice a Universitatii din Liverpool.

Studiul acesteia, care se intinde pe 185 de pagini, arata ca uleiul de peste joaca un rol esential in reversarea procesului distrugator declansat de mancarea nesanatoase. Cercetatorii au mai descoperit de asemenea ca alimentele pline de grasime fac ca hormonii care sunt secretati de organismul uman imediat dupa o masa si care ne protejeaza neuronii sunt impiedicati sa ajunga la creier de catre trigliceride, un tip de grasime. Uleiul de peste in schimb, suprima actiunea trigliceridelor, restabilind echilibrul molecular.