Ce fac cuplurile fericite în dormitor? Nu are nicio legătură cu sexul

Dacă te aştepţi la sfaturi cu privire la viaţa sexuală, te înşeli amarnic. Un element mult mai important decât sexul în cuplu apare tot în dormitor şi dictează şansele relaţiei de a rezista în timp. Să trăieşti alături de un partener, fie el şi unul care îţi seamănă în multe privinţe, poate fi o provocare pe care nu mulţi o pot depăşi pe termen lung.

12 ian. 2015, 12:32
Ce fac cuplurile fericite în dormitor? Nu are nicio legătură cu sexul

Acomodarea cu obiceiurile, pretentiile si programul partenerului poate fi sursa principala a conflictelor intr-o relatie.

In mod surprinzator, unul dintre cele mai importanti pasi pe care partenerii il pot face pentru a diminua problemele aparute in cuplu este sa incheie ziua impreuna. 

Citeşte şi  Cele mai bune metode de a-ţi repara relaţia de cuplu

Potrivit unui studiu realizat cu ajutorul a 29 de cupluri heterosexuale, daca barbatul are parte de un somn odihnitor, interactiunea acestuia cu partenera se dovedeste a fi una pozitiva. Iar interactiunile negative limitate ale femeii cu partenerul duc la un somn odihnitor pentru ambele parti.

In plus, in urma cercetarii a reiesit ca femeile care adorm mai devreme sau mai tarziu decat partenerul de cuplu se plang ca relatia nu le ofera satisfactii.

Citeşte şi  Cele mai importante elemente ale unei relaţii de cuplu

Rezultatele studiului sunt sustinute si de alte cercetari anterioare, care au scos la iveala legatura dintre un program de somn diferit al partenerilor si problemele aparute in cuplu.

Calitatea somnului conteaza mai mult decat ai crede, iar 61% dintre cuplurile participante la diverse studii desfasurate in ultimii 10 ani confirma efectul pozitiv al sincronizarii programului de somn asupra relatiei.

Citeste mai mult pe feminis.ro.