Iată ce probleme de sănătate poţi avea dacă îţi lipsesc vitaminele din organism

itaminele sunt esențiale pentru sănătate și tocmai de aceea specialiștii recomandă să le incluzi în alimentația zilnică. Ideal este să îți iei necesarul de nutrimente din legume și fructe, iar la suplimente să apelezi doar la recomandarea medicului, dar indiferent de metoda prin care ajung în organismul tău, aceste substanțe îți ajută corpul să se dezvolte.

25 apr. 2017, 15:50
Iată ce probleme de sănătate poţi avea dacă îţi lipsesc vitaminele din organism

Vitaminele au numeroase proprietăți, accelerarea metabolismului, întărirea imunității și îmbunătățirea digestiei fiind doar câteva dintre ele. Există 13 vitamine esențiale: A, complexul B, C, D, E și K, pe care le găsești în alimentele pe care le consumi. Când organismul tău nu primește substanțele de care ai nevoie, apar simptomele neplăcute.

Poți trata lipsa de vitamine și minerale cu ajutorul suplimentelor, dar dacă nu acționezi la timp, te poți confrunta cu probleme de sănătate mult mai grave.

Iată ce probleme de sănătate poți avea, în funcție de ce vitamine îți lipsesc!

Vitamina A

La început, deficiența de vitamina A nu are niciun simptom. În unele cazuri, pot apărea o stare ușoară de oboseală și amețeli, dar de cele mai multe ori, simptomele sunt ignorate de pacient. Când lipsa de vitamina A se agravează, crește riscul de infecții respiratorii sau gastrointestinale, apar dificultăți în dezvoltarea oaselor la copii și adolescenți și infertilitate la adulți, potrivit patient.info.

Citeşte mai mult pe divahair.ro