Iată ce trebuie să știe românii vaccinați cu Pfizer! Cum influenţează imunitatea noua variantă de COVID numită Delta

Este alertă în Marea Britanie după ce autorităţie au anunţt recent că nu se va renunţa la măsurile de carantinare, pe fondul creșterii numărului de infectări, deși peste jumătate dintre adulții britanici au primit două doze de vaccin.

15 iun. 2021, 12:46
Iată ce trebuie să știe românii vaccinați cu Pfizer! Cum influenţează imunitatea noua variantă de COVID numită Delta

Iată ce trebuie să știe cei vaccinați cu Pfizer!  Specialiştii au anunţat o creștere cu două treimi a infectărilor, cu aproape 6.300 de cazuri noi raportate vineri, în Regatul Unit. Aceştia au semnalat o creștere a cazurilor de infectare cu COVID, în ciuda faptului că autoritățile din Regatul Unit au reușit să vaccineze complet mai mult de jumătate din populația adultă.

Iată ce trebuie să știe cei vaccinați cu Pfizer! Cum influenţează imunitatea noua variantă de COVID numită Delta

Imunizarea cu Pfizer-BioNTech şi AstraZeneca-Oxford asigură o protecţie de peste 90% împotriva riscului de spitalizare pentru persoanele care au contractat varianta Delta a noului coronavirus, detectată iniţial în India, potrivit unui studiu publicat luni de autorităţile sanitare britanice.

“Această dovadă de eficacitate a celor două doze împotriva noilor variante arată faptul că este crucial ca oamenii să se vaccineze cu a doua doză”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, potrivit căruia campania de vaccinare din Marea Britanie “a salvat deja mii de vieţi”.

Citeşte şi: Marea Britanie intră în zona roşie. Toți străinii care sosesc în România, indiferent de țară, vor sta în carantină 14 zile dacă nu sunt vaccinați
O precedentă analiză realizată de PHE a arătat că cele două doze ale vaccinurilor Pfizer şi AstraZeneca îi protejează pe oameni la fel de eficient de varianta Delta ca şi de varianta Alfa, însă acest lucru nu se întâmplă în cazul administrării unei singure doze.

Mary Ramsay, coordonatoare a departamentului de vaccinare din cadrul PHE, consideră că “este absolut vital ca oamenii să primească ambele doze imediat ce acestea le sunt propuse, pentru a obţine o protecţie maximală împotriva tuturor variantelor existente şi emergente”.

Mai contagioasă decât varianta Alfa, varianta Delta este de acum dominantă în Marea Britanie, ţara cel mai grav afectată de pandemie din Europa, cu aproape 128.000 de decese.

În prezent, aproape 80% dintre adulţii din Marea Britanie au primit deja cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 şi 57% dintre rezidenţii adulţi au fost vaccinaţi cu ambele doze.

Citeşte şi: Ionuţ Neagu (AUR): Românii au primit amenzi de peste 170 de milioane de euro pentru nepurtarea măştii sau lipsa declaraţiei pe propria răspundere în timpul pandemiei