Iată de ce butonul „Snooze” de la alarmă este cea mai proastă invenţie din lume

Multi dintre noi suntem familiarizati cu sentimentul de disperare care ne incearca atunci cand porneste alarma dis de dimineata, cand am da orice pentru a mai sta cateva minute in pat. De aceea apasam adesea butonul „snooke” al alarmei.

09 aug. 2014, 05:45
Iată de ce butonul „Snooze” de la alarmă este cea mai proastă invenţie din lume

Inca cinci, sapte sau zece minute de somn nu strica, nu? Doar de aceea a fost inventata functia „snooze” disponibila la aproape orice fel de alarma, fie ea incorporata in telefonul mobil, fie cea de la ceasul electronic de camera.

Insa lucrurile nu stau chiar asa, specialistii in neurologie si somnologie sustinand ca butonul „snooze” este cea mai proasta inventie in materie de dispozitive pentru somn. Motivul? Intrerupe ritmul circadian al organismul si ne poate afecta chiar si relatia cu partenerului.

Inainte de a da intreaga vina pe butonul de „snooze” trebuie sa stabilim de ce apasam pe el. De regula, acesta este folosit fie de oamenii care nu au apucat sa doarma suficient, fie de cei al caror tipar de somn se schimba frecvent, cum ar fi persoanele care lucreaza in ture si nu au un program zilnic fix.

Continuarea pe Lyla.ro