Iată noile restricții care ar putea fi impuse în România! Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu la muncă, iar localităţile cu incidenţă mare vor intra în carantină de noapte

Noi restricții ar putea fi anunțate în această seară de președintele Klaus Iohannis, în contextul în care numărul de infectări zilnice cu COVID din România depășește 18.000.

20 oct. 2021, 14:27
Iată noile restricții care ar putea fi impuse în România! Certificatul verde ar putea deveni obligatoriu la muncă, iar localităţile cu incidenţă mare vor intra în carantină de noapte

Florin Cîțu lucrează în aceste momente la Palatul Victoria împreună cu șeful DSU Raed Arafat la planul de măsuri restrictive cerut de președinte, potrivit unor surse guvernamentale. Cei doi vor merge cu documentul în ședința convocată de Klaus Iohannis astăzi, la ora 17:30.

Măsurile restrictive care vor fi propuse lui Klaus Iohannis sunt:

  • introducerea certificatului verde la locul de muncă
  • închiderea magazinelor după o anumită oră
  • reducerea mobilității
  • interzicerea activităților care pot crea aglomerări
  • închiderea școlilor și trecerea în online
  • carantina generală sau zonală
  • interzicerea circulației între localități

Klaus Iohannis a spus încă de marți seara că se vor introduce noi restricții pentru limitarea răspânirii Covid.

„Pregătirea acestui val, pe fondul unei campanii de vaccinare care s-a mișcat mult prea lent, a fost deficitară. Cauzele sunt multiple, dar și dacă vedem cine și ce a greșit, acum ceea ce mai contează este să reușim să depășim această mare cumpănă.

Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților și cifrele de astăzi confirmă că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor.”, a transmis Klaus Iohannis.

Citiți și Ședință de urgență la Palatul Cotroceni pentru stabilirea de noi restricții. Klaus Iohannis: „Sunt necesare măsuri urgente, e nevoie de ele acum!”

Peste 17.000 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 și peste 400 au murit în ultimele 24 de ore după infectarea cu virusul SARS-COV 2. Este o nouă zi cu un număr uriaș de infectări. Ieri, 19 octombrie, a fost înregistrat un nou record în ceea ce privește infectările, decesele, dar și numărul de pacienți de la ATI.

Până astăzi, 20 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.503.422 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.369 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.275.351 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.728. Dintre acestea, 1.799 sunt internate la ATI.

Până astăzi, 43.039 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citește și BILANȚ COVID 20 octombrie. Peste 17.000 de infectări cu COVID și 423 de decese în ultimele 24 de ore

În intervalul 19.10.2021 (10:00) – 20.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 423 de decese (232 bărbați și 191 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

 


loading...