Iată produsele contaminate de la Penny de care să vă feriți! Clienții sunt sfătuiți să meargă la medic urgent

Mai multe produse din magazinele Penny vor fi scoase de la vânzare, după ce s-a descoperit că au bacteria Listeria monocytogenes, conform unei informări publicate miercuri pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

24 nov. 2021, 22:34
Iată produsele contaminate de la Penny de care să vă feriți! Clienții sunt sfătuiți să meargă la medic urgent

Iată produsele contaminate de la Penny de care să vă feriți!

„Pentru protejarea sănătăţii consumatorilor, REWE România retrage de la comercializare şi recheamă produsul Hanul Boieresc Cremă de păstrav condimentată 150g, lot 10112021, data de expirare 10.12.2021 şi recomandă persoanelor care au achiziţionat produsul din lotul menţionat mai sus să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în orice magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se menţionează în anunţ.

Retailerul a avertizat că această bacterie poate provoca listerioza, infecţie care poate avea consecinţe nedorite asupra sănătăţii în special a femeilor gravide, copiilor mici, persoanelor în vârstă sau cele cu un sistem imunitar scăzut. Persoanele care au consumat acest lot de produs şi care prezintă febră, dureri musculare, diaree sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

Produsul menţionat a fost distribuit în ţară în zeci de magazine din reţea, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul Autorităţii.

Încă două supermarketuri unde au fost descoperite nereguli! ANPC a dat amenzi colosale. Mai multe produse au fost retrase

Încă două supermarketuri au fost prinse cu nereguli grave. ANPC a dat amenzi colosale pentru Carrefour Băneasa şi Mega Image Baloteşti.

Protecția Consumatorilor București a dat joi amenzi de 13.000 de lei după un control în zonele alimentare ale magazinelor Carrefour Băneasa și Mega Image Balotești, informează ANPC.

În urma controlului, au fost constatate următoarele deficiențe:

  • comercializarea unor legume si fructe cu modificari organoleptice (consistenta moale, mucegai, lovituri mecanice).
  • igienizarea necorespunzatoare a interiorului rotisorului (resturi alimentare, urme de arsuri, strat gros de grasime, grilajul de la gura de ventilatie murdar).
  • comercializarea unor produse de cofetărie cu zone cu mucegai de culoare alb-gri.
  • utilizarea, în spațiul de prezentare in vederea comercializarii produselor de cofetarie a unor vitrine cu prajituri si torturi unde a fost constatata prezența de praf și resturi alimentare.
  • în laboratorul de panificatie existau agregate cu prezență de praf și grăsime arsă în start gros.
  • în laboratorul cofetărie-patiserie, în camera frigorifică de depozitare a preparatelor semifinite, exista un agregat de răcire în vecinătatea căruia a fost constatată o zonă cu depuneri consistente de praf, grăsime, zone de rugină și mucegai din cauza condensului


loading...