Zi DECISIVĂ pentru Klaus Iohannis. ICCJ hotărăşte dacă acceptă recursul ANI în dosarul de incompatibilitate

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decid, astăzi, dacă admit recursul ANI în procesul de incompatibilitate al preşedintelui PNL, Klaus Iohannis. Dacă recursul va fi declarat admisibil, magistraţii vor stabili un termen pentru judecarea pe fond a dosarului.

29 sept. 2014, 20:10
Zi DECISIVĂ pentru Klaus Iohannis. ICCJ hotărăşte dacă acceptă recursul ANI în dosarul de incompatibilitate

Magistraţii ar fi trebuit să analizeze, pe 25 septembrie, într-o şedinţă care nu este publică, o chestiune de procedură, respectiv raportul asupra admisibilităţii în principiu a recursului ANI, însă această analiză a fost amânată pentru 30 septembrie.

Preşedintele PNL, Klaus Johannis, a declarat, luni, că va candida la alegerile prezidenţiale indiferent de ceea ce se va întâmpla marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Candidatura este depusă şi definitivă”, a spus Johannis. Liderul PNL a precizat că porneşte de la premisa că, marţi, ÎCCJ va stabili „un termen în 2015”.

Pot să vă spun că voi candida indiferent ce o să se întâmple. Candidatura mea este depusă, este definitivă şi voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit la ICCJ„, a declarat Klaus Johannis, la Adevărul Live.

Klaus Iohannis: „Voi candida INDIFERENT ce o să se întâmple la ÎCCJ”. Liberalul aşteaptă un termen în 2015

Liderul PNL a precizat că marţi se va da un termen pentru a judeca această cauză. „Probabil că vom afla mâine acest termen. Nu pornesc de la premisa că acest termen va fi înainte de alegeri şi atunci putem să spunem că nu este nicio problemă formală”, a comentat candidatul ACL.

Klaus Johannis a ţinut să mai precizeze că el porneşte de la premisa că va câştiga procesul. „Nu am cum să pierd, în primă instanţă am câştigat şi încă foarte bine acest proces. Nu există nicio chestiune suplimentară faţă de ce s-a discutat pe fond şi nu există pentru mine niciun motiv să cred că aş putea să pierd acest proces, şi atunci, sigur, dacă ar fi un termen relativ rapid, s-ar judeca, aş câştiga procesul şi ar fi scoasă această chestiune din discuţia publică„, a precizat liderul PNL.

Potrivit lui Johannis, „ceilalţi sunt mai îngrijoraţi”, iar el mai puţin. „Eu stau foarte solid cu acest caz, nu îmi fac niciun fel de probleme”, a subliniat Klaus Iohannis.

Ulterior, intr-o declaratie acordata jurnalistilor la Palatul Parlamentului, Johannis a explicat ca „porneste de la premisa ca marti ICCJ va stabili un termen in 2015”.

Candidatura mea definitiva. Indiferent de ce se intampla, voi candida si voi castiga. Pornesc de la premisa ca maine ICCJ va stabili un termen in 2015. Eu voi castiga acest proces, asa cum am castigat si in prima instanta. Nu am nicun motiv pentru care sa fiu ingrijorat. Speta mea e foarte clara, nu am fost incompatibil„, a afirmat ohannis, citat de hotnews.ro

Instanţa supremă a amânat joi, pentru 30 septembrie, decizia privind admisibilitatea în principiu a judecării recursului formulat în dosarul în care Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe Klaus Iohannis de incompatibilitate.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) trebuia să verifice joi, în cameră de consiliu, actele depuse la dosar, pentru a stabili dacă recursul poate fi trimis unui complet de judecată.

Instanţa a amânat analiza raportului asupra admisibilităţii în principiu a recursului, această procedură umând să fie judecată, în complet de filtru, la 30 septembrie. Ulterior, dacă se admite judecarea recursului, dosarul va fi repartizat unui complet, care va decide definitiv dacă Johannis a fost sau nu în incompatibilitate.

În 24 aprilie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Johannis, se află în stare de incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

În septembrie 2013, Klaus Johannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

Preşedintele PNL Klaus Johannis declara că se bucură de faptul că se fixează un termen rapid pentru a rezolva „o temă care e în mod fals folosită” de către contracandidaţii săi la prezidenţiale, el subliniind că orice decizie a justiţiei trebuie respectată.


loading...
Partenerii noștri