ÎCCJ motivează CONDAMNAREA unui fost ministru: Inculpaţii au văzut în interesul denunţătorului o sursă de îmbogăţire, dijmuind profitul

Instanța supremă a motivat decizia de condamnare a fostului ministru de Interne, Cristian David, și a fostului său șef de cabinet, Valeriu Nițescu, la câte 5 ani de închisoare. Decizia dispusă la finalul lui 2017 nu este definitivă.

17 sept. 2018, 08:28
ÎCCJ motivează CONDAMNAREA unui fost ministru: Inculpaţii au văzut în interesul denunţătorului o sursă de îmbogăţire, dijmuind profitul

„In aprecierea gradului de pericol social al faptelor comise, Curtea va avea in vedere circumstatele in care inculpatii au actionat, acestia influentand decizia unui inalt functionar public nu doar in beneficiul denuntatorului, ci si al propriei persoane, sens in care s-au prevalat de ascendentul politic si guvernamental pe care il aveau fata de prefectul judetului Buzau pentru a obtine importante foloase necuvenite. Inculpatii au vazut in interesul denuntatorului de a obtine emiterea titlului de proprietate o sursa de imbogatire pentru ei, dijmuind profitul obtinut de acesta in urma vanzarii terenurilor”, explică judecătorii. 

Cristian David este acuzat că a pretins și primit, în perioada 2007-2008, în calitate de ministru, 500.000 de euro pentru a interveni pentru emiterea unui titlu de proprietate a pentru un teren de 15 hectare din Buzău.