Icoană din secolul XVIII, despre care se crede că a fost furată dintr-o locuinţă din Capitală, recuperată de poliţişti

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române au recuperat o icoană pe lemn, din secolul XVIII, în valoare de aproape cinci mii de euro, care face parte din patrimoniul cultural naţional. Obiectul de cult poartă numele ,Sinaxa Sfinţilor Arhangheli” şi se bănuieşte că ar fi fost sustras dintr-o locuinţă din Bucureşti.

26 aug. 2017, 07:57
Icoană din secolul XVIII, despre care se crede că a fost furată dintr-o locuinţă din Capitală, recuperată de poliţişti

Poliţiştii specializaţi în protejarea patrimoniului cultural naţional din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române au recuperat o icoană pe lemn, din secolul XVIII, care poartă numele de ,,Sinaxa Sfinţilor Arhangheli”.

Pe obiectul de cult sunt reprezentate două registre verticale cu câte şase apostoli şi cinci registre orizontale cu praznice împărăteşti şi sfinţi, valoarea sa de catalog fiind de aproximativ 5.000 de euro.

Bunul, susceptibil a face parte din patrimoniul cultural naţional, ar fi fost sustras dintr-o locuinţă din municipiul Bucureşti.

Poliţiştii contiinuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Citeşte şi Icoana Sfintei Parascheva din biserica din centrul Târgoviştei lăcrimează. Preotul paroh. „Are să transmită ceva oamenilor…” VIDEO