IDEI MARI de amenajare a unui BIROU într-un SPAŢIU MIC GALERIE FOTO

Exceptandu-i pe cei care au copii de scoala, biroul este ultimul lucru pe care il luam in calcul atunci cand ne facem planuri pentru renovarea casei. Dar cum nu prea mai vezi locuinta din care sa lipseasca un PC sau un laptop, amenajarea unui birou devine cumva obligatorie, chiar daca spatiul de care dispunem este destul de limitat.

10 aug. 2015, 08:30

Vestea buna este ca pentru amenajarea unui birou nu ai nevoie de o camera separata (decat daca dispui de o camera in plus), poti incropi un spatiu de lucru in interiorul oricarei incaperi din casa, exceptand baia, desigur, scrie casadex.ro.

Citeşte şi SFATURI pentru amenajarea locuinţei fără ajutorul unui designer

In continuare iti voi prezenta cateva idei pe aceasta tema:

1. Biroul din coltul camerei

Nu stiu cum se intampla, dar in procesul de amenajare a caselor si apartamentelor omitem adesea colturile incaperilor. Daca arunci un ochi in jurul tau (in living dormitor, bucatarie si chiar pe hol), sigur gasesti macar un coltisor nefolosit pe care il poti transforma in micul tau spatiu de lucru de acasa, destul de compact cat sa nu-ti ocupe prea mult loc si in acelasi timp destul de spatios pentru un laptop sau chiar un pc.

Desigur ca poti gasi in unele magazine birouri concepute special pentru a fi asezate in colt, dar acestea sunt adesea destul de voluminoase, ceea ce inseamna ca iti vor ocupa mai mult spatiu. In locul acestora poti realiza la comanda sau chiar in regie proprie (daca te pricepi cat de cat la mesterit) un mic birouas compus dintr-un simplu blat tip polita suspendata montat pe perete.

2. Pervazul–birou

Hai ca asta chiar este o idee faina! Monteaza deasupra caloriferului de sub fereastra un pervaz mai lat si vei obtine astfel un birou practic si compact, asezat intr-unul dintre cele mai luminoase locuri din casa. E drept ca acest lucru te va obliga sa renunti la perdele sau macar sa le inlocuiesti cu unele mai scurte sau cu rulouri montate direct pe fereastra, dar daca iti plac interioarele minimaliste sau cele amenajate in stil scandinav, lipsa perdelelor lungi va fi chiar binevenita.

3. Biroul ascuns in dulap

Daca dispui de ceva mai mult spatiu si totusi iti displace ideea de a avea spatiul de lucru la vedere, ia in calcul achizitionarea sau proiectarea unui birou integrat intr-un dulap similar ca stil si design cu celelalte piese de mobilier ale locuintei tale. In functie de dimensiunea dulapului pe care il vei cumpara sau proiecta, acesta poate contine nu doar un raft pe care sa asezi laptopul sau PC-ul, ci si diverse alte polite si sertare care te vor ajuta sa-ti ordonezi tot felul de hartii, facturi si chitante. Prin simpla inchidere a usilor acestuia, biroul si toate cele care il inconjoara vor disparea, iar decorul camerei in care acesta se va afla isi va pastra aspectul nealterat.

Citeşte şi Cum să îţi transformi balconul într-un colţ de RAI. Exemple care te vor lăsa mască GALERIE FOTO

4. Nisa din perete

Daca structura locuintei tale prevede si o nisa pe hol sau intr-una dintre camere, iar pana acum nu te-ai decis ce destinatie sa-i dai, nu mai sta pe ganduri – poate fi locul ideal pentru amenajarea unui birou discret si foarte cochet. Daca dispui de un buget mai generos poti proiecta un ansamblu mai amplu, compus dintr-un birou si o biblioteca cu dulapuri, sertare si polite. Iar daca nu-ti permiti sa investesti prea mult, este suficient sa faci rost de un blat de latimea nisei respective si niste console cu ajutorul carora sa poti monta blatul pe perete.

5. Biroul – polita

Chiar daca nu ai o nisa poti incropi un mic spatiu de lucru in oricare dintre camerele casei prin simpla montare a unei polite pe peretele uneia dintre camerele locuintei tale. Desigur ca daca locul ales va fi unul intunecos, ar trebui sa iei in calcul si achizitionarea si montarea unui corp de iluminat (veioza, aplica etc), ceea ce inseamna ca polita cu pricina ar trebui sa aiba in apropiere si o priza. Ca sa nu ocupe spatiu atunci cand nu folosesti biroul, poti confectiona o polita rabatabila, dar aceasta idee te va obliga sa pastrezi libera suprafata blatului de lucru si nu stiu daca iti va conveni acest lucru