Ideologul Khmerilor Roşii, adjunct al lui Pol Pot, a murit la vârsta de 93 de ani

Ideologul Khmerilor Roşii, adjunct al lui Pol Pot, Nuon Chea, a murit duminică, la vârsta de 93 de ani,conform AFP, care citează afirmaţiile unui purtător de cuvânt al tribunalului combodgian care l-a condamnat pentru genocid şi crime împotriva umanităţii.

04 aug. 2019, 15:15
Ideologul Khmerilor Roşii, adjunct al lui Pol Pot, a murit la vârsta de 93 de ani

„Suntem în măsură să confirmăm că acuzatul Nuon Chea a decedat în seara de 4 august 2019”, a declarat purtătorul de cuvânt fără a face precizări cu privire la cauzele decesului, scrie news.ro.

Nuon Chea a fost unul dintre principalii lideri ai khmerilor roşii, în al căror regim au murit aproximativ două milioane de oameni în perioada 1975 – 1979.

Citeşte şi Doi bărbaţi, condamnaţi la moarte pentru genocid. Sunt responsabili de moartea a aproape două milioane de oameni

El a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2014.

Nuon Chea era născut în 7 iulie 1926, în provincia Battambang, a studiat Dreptul la Universitatea Thammasat din Bangkok, în perioada 1941-1948. El a aderat la mişcarea de tineret a Partidului Comunist Thailandez, după care a revenit în Cambodgia unde s-a intregrat în mişcarea de rezistenţă faţă de puterea colonială franceză. El a înfiinţat alături de Pol Pot Partidul Comunist din Kampuchéa. Nuon Chea a fost arestat în 2007.