Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, anchetat pentru vorbele spuse într-o predică în biserică

Un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române este anchetat pentru ce a spus într-o predică în biserică! Preasfințitul Ambrozie al Giurgiului s-a ales cu dosar penal deschis de polițiști și este acuzat de ”comiterea infracțiunii de comunicare de informații false”, anunță IPJ Giurgiu.

22 oct. 2021, 17:27
Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, anchetat pentru vorbele spuse într-o predică în biserică
Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, anchetat

Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, anchetat. „Vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Călugăreni s-au sesizat din oficiu la data de 18.10.2021, cu privire la comiterea infracțiunii de comunicare de informații false, având în vedere afirmațiile făcute de către un reprezentant al Episcopiei Giurgiu, în cadrul unei procesiuni religioase, realizată în data de 14.10.2021, în comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu.

Actele procedurale întocmite de către polițiști au fost înaintate unității de parchet competente pentru continuarea cercetărilor, având în vedere calitatea persoanei”, au anunțat polițiștii pentru Libertatea.ro.

Ierarh al Bisericii Ortodoxe Române, anchetat

Dosarul penal vizează declarațiile făcute de PS Ambrozie despre vaccinul anti-COVID-19.

Citeşte şi: Patriarhul Daniel îl spulberă pe ÎPS Teodosie, după ce acesta a cerut avansarea în ierarhie: Răzvrătire, sfidează Patriarhia, atitudine provocatoare, permite doctorate plagiate – DOCUMENT

Ierarhii nu vor mai avea dreptul să ocupe funcţii de demnitari

Ierarhii nu vor mai avea dreptul să ocupe funcţii de demnitari şi de funcţionari publici, au decis mai-marii BOR. Pe lângă aceasta, Sfântul Sinod a luat o serie întreagă de hotărâri, printre care:

1. Înscrierea numelui Sfântului Cuvios Nichifor cel Lepros în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, în ziua de 4 ianuarie și aprobarea textului Sinaxarului, Troparului, Condacului, Slujbei, Acatistului și Paraclisului

2. Aprobarea hotărârii Permanenței Consiliului Național Bisericesc din ziua de joi, 4 martie 2021, referitoare la incompatibilitatea slujirii clericale cu funcțiile și/sau demnitățile publice, în conformitate cu hotărârea Sfântului Sinod nr. 1676 din 6 martie 2008, care precizează că „arhiereului, preotului, diaconului, monahiei și monahului din Biserica Ortodoxă Română, le este interzis să ocupe funcții de demnitar/înalt funcționar public la nivel central sau local, în Statul român sau în alte state”.

3. Sfântul Sinod a reamintit că, potrivit sfintelor canoane, hirotoniile în treptele de diacon și de preot în Biserica Ortodoxă Română se pot săvârși de către chiriarh doar pentru parohii și mănăstiri din eparhia pe care o păstorește conform prevederilor statutare. Ierarhul care va hirotoni un candidat aparținând altei eparhii decât cea pe care o păstorește, fără încuviințarea ierarhului de la care provine candidatul, va fi trimis în judecata Consistoriului arhieresc prim, iar hirotonia va fi declarată nulă.

4. A fost aprobată înfiinţarea a două noi parohii pentru comunitățile ortodoxe române din Ljubljana (Slovenia) şi din Dubai (Emiratele Arabe Unite). Ambele parohii vor fi sub directa autoritate a Patriarhiei Române. (Citeşte AICI mai multe detalii)