Ies la iveală noi detalii despre tragedia aviatică FlyDubai: Pilotul îşi dăduse demisia din cauza oboselii

Pilotul cipriot al companiei FlyDubai își dăduse demisia din cauza oboselii și nu ar fi exclus să fi adormit în timpul zborului. Cel puțin asta au declarat colegi ai pilotului care au dorit să rămână anonimi pentru BBC News. Mai mult, aceștia spun că nu ar fi prima oară când un pilot adoarme la comandă.

24 mart. 2016, 16:44
Ies la iveală noi detalii despre tragedia aviatică FlyDubai: Pilotul îşi dăduse demisia din cauza oboselii

Compania FlyDubai nu a confirmat însă informațiile. „Nu putem să eliberăm informaţii confidenţiale legate de angajaţii noştri. Este important, din respect pentru familiile celor implicaţi, să nu speculăm cu privire la circumstanţele tragicului accident în timp ce ancheta este în desfăşurare”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Fly Dubai, potrivit sursei citate.

Piloții companiei se plâng însă de condițiile de muncă. Ei spun că oboseala cronică este un risc important pentru mulți dintre angajații FlyDubai. Unul dintre piloții care a vorbit cu jurnaliștii și-a dat demisia, iar celălalt urmează să facă același lucru. Jurnaliștii BBC au vorbit în total cu trei angajați ai companiei low-cost. Aceștia au confirmat că pilotul cipriot Aristos Sokratous, care și-a pierdut viața în tragedia de la Rostov-pe-Don, era în preavizul de trei luni. El își dăduse demisia din cauza oboselii.

„Echipajele sunt suprasolicitate și suferă de oboseală. Angajații fac ture de noapte urmate de ture de zi, fără să beneficieze de suficientă odihnă între. Aș putea spune că 50% dintre angajații companiei suferă de oboseală cronică. Am ridicat problema în faţa unui manager, care mi-a spus că angajaţii companiei nu sunt niciodată obosiţi”, a menţionat un pilot Fly Dubai, sub protecţia anonimatului.

Avionul companiei FlyDubai s-a prăbușit pe pista aeroportului Rostov-pe-Don, în timpul celei de-a doua încercări de aterizare în condiții de vreme nefavorabilă. La bord se aflau 55 de pasageri și 7 membri ai echipajului. Toți au murit în urma accidentului.