Ieşenii care au participat la Ziua Unirii au huiduit în momentul în care a fost rostit numele lui Klaus Iohannis VIDEO

Mai multe persoane care participă la manifestările de Ziua Unirii de la Iaşi au huiduit în momentul în care consilierul prezidenţiale Ion Oprişor a citit mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi când a fost depusă o coroană din partea Administraţiei Prezidenţiale la statuia domnitorului A.I. Cuza.

24 ian. 2017, 11:00
Ieşenii care au participat la Ziua Unirii au huiduit în momentul în care a fost rostit numele lui Klaus Iohannis VIDEO

La scurt timp după începerea ceremoniilor oficiale de Ziua Unirii, consilierul prezidenţial Ion Oprişor a citit mesajul transmis de şeful statului, iar în momentul în care a fost rostit numele lui Klaus Iohannis mai mulţi oameni din mulţime au început să huiduie, potrivit news.ro.

Huiduieli s-au auzit şi la finalul citirii discursului, dar şi în momentul în care reprezentanţii Administraţiei prezidenţiale au depus o coroană de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

 

Klaus Iohannis a anunţat că nu va participa la evenimentele dedicate Zilei Unirii, întrucât se va afla la Strasbourg, unde va avea şi o întâlnire cu angajaţii români de la Consiliul Europei şi cu reprezentanţii comunităţii românilor din zona Alsaciei.

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, a transmis, în mesajul său cu ocazia Unirii, că românii sunt dezbinaţi. ”Suntem dezbinaţi, iar nu acesta este drumul nostru. Trebuie să facem o horă a toleranţei şi o horă a unirii. Discursul politic nu îşi găseşte locul, trebuie să ne îndreptăm atenţia către muncă, să uităm de lucrurile care ne îndepărtează”.

După discursurile oficialităţilor, au fost depuse coroane de flori la statuia domnitorului A.I. Cuza, apoi a avut loc o defilare militară, iar în final participanţii s-au prins în Hora Unirii. Primăria Iaşi a alocat 100.000 de lei pentru organizarea manifestărilor de Ziua Unirii Principatelor Române.