Ieşenii îşi pot schimba furnizorul de energie electrică cu o simplă cerere online

O societate ieşeană vrea să schimbe regula jocului pe piaţa de energie electrică. Compania a lansat oferte pentru consumatorii casnici, creând astfel un precedent prin care vrea să spargă monopolul marilor distribuitori de electricitate.

23 mart. 2015, 07:40
Ieşenii îşi pot schimba furnizorul de energie electrică cu o simplă cerere online

Administratorii societăţii ieşene Fidelis Energy SRL, care funcţionează pe piaţa energiei electrice de aproximativ 10 ani, au lansat recent o campanie concentrată pe segmentul consumatorilor casnici din România, domeniu controlat autoritar de E.On şi Enel în momentul de faţă, informează cityzen.ro.

Potrivit datelor din ofertă, oficialii firmei îşi arată „deschiderea totală” către consumatorii individuali, asociaţii de proprietari sau grupuri de clienţi. Procedura de schimbare a furnizorului de energie electrică porneşte de la completarea unui chestionar online, în care doritorii sunt invitaţi să precizeze consumul de energie mediu lunar. În baza acestuia, se formulează o ofertă de preţ, iar dacă solicitantul este mulţumit, poate renunţa la E.On cu o cerere online. Preţul va fi garantat pe durata contractului pentru energia electrică activă consumată.

Şefii companiei afirmă că facturile vor fi „simplu de înţeles, cu toate costurile evidenţiate”, iar comunicarea între părţi va avea loc fie prin call-center, fie la „live chat-ul” de pe site-ul oficial.