Igor Dodon şi familia lui au înnoptat în hotelul Ambasadei Federaţiei Ruse din Chişinău

Președintele Igor Dodon a înnoptat sâmbătă pe teritoriul ambasadei Federației Ruse care se află în Chișinău. Şeful statului a dormit în hotelul ambasadei care se află pe teritoriul diplomației de la Moscova, potrivit  deschide.md.

09 iun. 2019, 07:57
Igor Dodon şi familia lui au înnoptat în hotelul Ambasadei Federaţiei Ruse din Chişinău

Sâmbătă seara, Igor Dodon și-a luat familia și s-a refugiat în Ambasada Federaţiei Ruse de la Chişinău, anunţă presa moldoveană.

Publicația menționată spune că președintele moldovean a dormit pe teritoriul rus, în aceeași zi în care Publika.md a făcut publice imagini în care Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc că vrea să federalizeze Republica Moldova şi că primeşte până la un milion de dolari pe lună din Federaţia Rusă.

În convorbirea cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon spune că primea 700 de mii – 1 milion de dolari pe lună de la ruși, dar că de la 1 aprilie finanțarea a fost oprită.

Dodon l-a întrebat pe vicepremierul rus Dmitri Kozak, în data de 6 iunie, ce să facă mai departe, având în vedere finanțarea. La rândul său, Kozak i-ar fi promis că va vorbi cu Vlad Plahotniuc, ca să-i dea lui Dodon bani pentru partid.