Igor Dodon, mesaj DUR pentru Traian Băsescu: Pregătiţi-vă, după 14 noiembrie veţi pierde cetăţenia pe care nu o meritaţi

Candidatul PSRM la preşedinţia Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că dacă va câştiga alegerile îi va retrage cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu.

03 nov. 2016, 21:02
Igor Dodon, mesaj DUR pentru Traian Băsescu: Pregătiţi-vă, după 14 noiembrie veţi pierde cetăţenia pe care nu o meritaţi

Igor Dodon, aflat la o dezbatere televizată faţă în faţă cu contracandidata sa Maia Sandu, a fost întrebat ce parere are despre faptul ca Traian Basescu si sotia sa au depus jurământul pentru a obține cetățenia Republicii Moldova. Candidatul PSRM nu a stat pe gânduri si a raspuns vehenment că dacă va deveni președinte, îi va retrage cetățenia lui Traian Basescu.

„Domnule Băsescu, profitați acum. După 13 nu veți mai avea cetățenie! Eu susțin statalitatea Republicii Moldova. Pregătiți-vă domnule Traian Băsescu, după 14 noiembrie veți pierde cetățenia pe care nu o meritați”, a declarat Igor Dodon.

„Noi trebuie să avem relații bune cu toți. Noi nu trebuie să renunțăm la regimul de vize. Președintele Dodon va fi un echilibru între est și vest. Poziția partidului însă rămâne de integrare euroasiatică. După 13 voi fi un președinte al tuturor”, a mai spus acesta.

Traian Băsescu a declarat săptămâna aceasta că nu a votat în primul tur din cadrul alegerilor prezedenţiale din Moldova pentru că Igor Dodon, candidatul socialist la preşedinţia Republicii, a atacat la Curtea Constituţională hotărârea prin care Nicolae Timofti i-a acordat cetăţenia Republicii Moldova. „Acum s-a judecat şi s-a respins, aşa că, în turul doi, voi vota pentru Maia Sandu”, a afirmat Băsescu, la un post de televiziune.

Fostul şef al statului Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au depus, joi, jurământul ca cetăţeni moldoveni, evenimentul având loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, au primit cetăţenia moldovenească printr-un decret semnat în 9 iunie de către preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.