Igor Dodon ne critică ţara: România nu are bani pentru un proiect costisitor cum ar fi Unirea

Publicat: Miercuri, 01 Noiembrie 2017 10:51 // Actualizat: Miercuri, 01 Noiembrie 2017 10:51 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat într-un interviu acordat marți agenției de presă TASS că, în discuțiile sale cu reprezentanți americani, a remarcat faptul că aceștia privesc Chișinăul prin ochii României vecine, unde se ascund planurile de unire, dar că, de fapt, România nu are bani pentru un proiect atât de costisitor precum Unirea.

"În realitate, România nu are bani pentru un proiect atât de costisitor precum Unirea. Nici noi nu îi avem. Împotriva unirii, după cum relevă sondajele, se pronunță circa 80% dintre cetățenii noștri. În plus, există problema Transnistriei și a Găgăuziei, care în acest caz vor obține dreptul la autodeterminare. Nu cred că SUA și UE vor dori să plătească pentru unificarea celor două țări, ceea ce amenință să destabilizeze situația în regiune, prin apariția de noi probleme ș noi cheltuieli', a explicat Igor Dodon.

Reporterul TASS a insistat cu privire la problema unirii, remarcând că în Republica Moldova activează partide ale "unioniștilor" ce pledează în mod deschis pentru unirea cu România, iar fostul președinte român Traian Băsescu a devenit recent președinte de onoare al unuia dintre acestea — Partidul Unității Naționale.

"Se face cu acordul tacit al majorității de guvernământ. Lansându-i pe unioniști în spațiul politic, aceasta (majoritatea de guvernare) dorește ca înaintea alegerilor să distrugă oponenții din partidele de dreapta, pe care mizează Washingtonul și Bruxellesul', a răspuns Dodon. " Eu i-am retras cetățenia Republicii Moldova lui Băsescu și am inițiat amendamente la legislația care interzice partidele ce se pronunță pentru lichidarea țării", a adăugat el.

Citeşte şi Igor Dodon califică încercările de legiferare a Limbii Române în Republica Moldova ca fiind "inadmisibile şi nelegitime"

În același timp, Igor Dodon a promis să-i pedepsească pe membrii Curții Constituționale de la Chișinău care au permis schimbarea denumirii limbii de stat în Constituția Republicii Moldova din limba moldovenească în cea română, menționează un comunicat emis marți de serviciul său de presă, citat de TASS.

Magistrații au decis că proiectul de lege inițiat de 35 de deputați liberal-democrați vine să implementeze hotărârea Curții Constituționale de acum patru ani prin care limba română a fost declarată limbă de stat a Republicii Moldova. Conform Agora.md, după avizul CC, proiectul urmează să ajungă din nou în plenul parlamentului pentru a fi votat, deoarece pentru ca limba română să devină limbă de stat în Constituție va fi nevoie de votul a 67 de deputați.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8332
RON
28 Mar
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H