Igor Dodon susţine că socialiştii sunt finanţaţi de Rusia

Publicat: Marţi, 11 Iunie 2019 11:13 // Actualizat: Marţi, 11 Iunie 2019 11:13 // Sursa: romaniatv.net

Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunţat că s-a autosesizat "în legatură cu apariţia în spaţiul public a unor date care pun la îndoială legalitatea finanţării unor formaţiuni politice'' şi a iniţiat pe caz un proces penal, informează marţi Radio Chişinău.

"În procesul investigaţiilor, procurorii au demarat o serie de acţiuni în vederea elucidării obiective a circumstanţelor cazului, inclusiv au ridicat probe şi au demarat audierea persoanelor', precizează instituţia într-un comunicat.

După ce sâmbătă, 8 iunie, vicepreşedintele Partidului Democrat (PDM), Andrian Candu, a anunţat că va prezenta probe care demonstrează ca preşedintele Igor Dodon a insistat pe federalizarea Republicii Moldova în discuţiile cu liderul democraţilor Vlad Plahotniuc, au apărut mai multe înregistrări video în care preşedintele Republicii Moldova sugera că Partidul Socialiştilor (PSRM) ar fi finanţat din Federaţia Rusă.

În discuţia cu liderul PDM, Igor Dodon spune că primea între 700.000 şi 1 milion de dolari pe lună de la ruşi, dar că de la 1 aprilie finanţarea a fost oprită.

Citeşte şi Preşedintele vrea să anuleze "decretele semnate contrar Constituţiei"

Igor Dodon a declarat că aceste imagini sunt trucate.

Parlamentul de la Chişinău rezultat în urma alegerilor legislative din 24 februarie s-a reunit sâmbătă după ce, în urma unor luni de negocieri politice, s-a reuşit formarea unei majorităţi între socialişti - câştigătorii alegerilor - şi blocul prooccidental ACUM, alianţa care a ieşit pe locul al treilea.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis la 9 iunie suspendarea temporară a preşedintelui Igor Dodon, întrucât a refuzat să dizolve parlamentul rezultat în urma alegerilor din 24 februarie, în condiţiile în care legislativul nu a reuşit să formeze în termen de trei luni o coaliţie majoritară care să susţină un nou guvern, iar Pavel Filip, în calitate de premier cu mandatul expirat, a fost desemnat 'preşedinte interimar'. Pavel Filip a anunţat duminică dizolvarea parlamentului şi semnarea decretului prin care a stabilit la 6 septembrie data alegerilor anticipate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
10 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H