IGPR: 42 de persoane fără adăpost, salvate de la îngheţ

Peste 6.700 de polițiști au acționat, în ultimele 48 de ore, pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo, 42 de persoane fără adăpost fiind salvate de la îngheț, informează un comunicat al IGPR.

05 ian. 2016, 08:45
IGPR: 42 de persoane fără adăpost, salvate de la îngheţ

„Urmare a videoconferinței organizate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, duminică, 3 ianuarie, în cadrul căreia ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut o reacție imediată a tuturor structurilor responsabile în contextul atenționării de Cod Galben de ninsori și vânt puternic la nivelul întregii țări, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, a dispus ca, la nivel național, peste 6.700 de polițiști să acționeze pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo”, se arată în comunicatul emis de IGPR.

În ultimele 48 de ore, polițiștii au acționat cu 3.317 mijloace auto, pentru a nu avea persoane înzăpezite, blocate în trafic și expuse unor situații de risc, precum și pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice.

În acest context, au fost aplicate aproape 300 de sancțiuni contravenționale, atât conducătorilor auto, pentru nerespectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă (lipsă anvelope de iarnă, neutilizarea dispozitivelor omologate antiderapante), cât și administratorilor de drumuri, pentru neîntreținerea carosabilului.

De asemenea, au fost salvate de la îngheț 42 de persoane fără adăpost, care au fost identificate și transportate la centrele sociale de către unitățile de Ambulanță.

Polițiștii reamintesc șoferilor că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive omologate antiderapante.

„Înainte de a porni la drum, recomandăm călătorilor să se informeze cu privire la condițiile meteo în vigoare pe traseul pe care îl aleg, cu privire la orarul de zbor sau cu privire la mersul trenurilor”, se mai arată în comunicat.