IGPR a verificat 160 de taxiuri în zona aeroporturilor internaţionale

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi Poliţia Transporturi au verificat, în 26 iulie,160 de autovehicule care efectuează transport în regim de taxi, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi şi au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

28 iul. 2018, 10:36
IGPR a verificat 160 de taxiuri în zona aeroporturilor internaţionale

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

În doar două ore, poliţiştii de la transporturi au verificat 160 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.435 de lei.

Dintre sancţiuni, 45 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, nouă pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar şapte pentru alte abateri.

De asemenea, pe parcursul activităţilor desfăşurate, au fost dispuse trei măsuri complementare de reţinere a certificatului de înmatriculare auto.

Poliţia anunţă că astfel de controale vor fi făcute şi în perioada următoare.