IGSU a verificat secţiile de votare: au fost înlăturate peste 3.000 nereguli

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate cele 18.662 secţii de votare pentru Referendumul de sâmbătă şi duminică, fiind înlăturate pe timpul controalelor peste 3.000 nereguli.

05 oct. 2018, 08:14
IGSU a verificat secţiile de votare: au fost înlăturate peste 3.000 nereguli

Conform unui comunicat de presă al IGSU, pentru disfuncţionalităţile identificate în teren prin încălcarea legislaţiei din domeniul apărării împotriva incendiilor au fost aplicate 2.717 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 42.500 lei.

Pompierii sunt angrenaţi în misiuni specifice de verificare şi protecţie a secţiilor de votare, pentru organizarea în condiţii de siguranţă a Referendumului.

De asemenea, în această perioadă, pompierii vor desfăşura activităţi de instruire, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, cu personalul secţiilor de votare şi vor informa asupra modalităţilor practice de evacuare a persoanelor, materialelor şi documentelor specifice procesului electoral.

Principalele aspectele avute în atenţie de către inspectorii de prevenire au urmărit: asigurarea căilor de acces pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral; marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile; dispunerea cabinelor de vot fără blocarea accesului la instalaţiile de hidranţi interiori sau alte mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor; menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc.).

Pentru perioada următoare, IGSU a dispus suplimentarea efectivelor, care să asigure măsurile de protecţie, precum şi de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe parcursul procesului electoral.