IGSU: Mijloace de intervenţie suplimentare pentru judeţele posibil a fi afectate de vreme rea

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a ordonat unităților subordonate pregătirea și constituirea unor grupări de sprijin care să intervină în județele posibil a fi afectate de intensificări ale vântului, ninsori moderate și viscol.

16 ian. 2017, 15:59
IGSU: Mijloace de intervenţie suplimentare pentru judeţele posibil a fi afectate de vreme rea

„La nivelul IGSU s-au adoptat primele măsuri pentru prevenirea unor evenimente ce pot fi generate de vremea severă anunțată pentru perioada următoare. Astfel, în cursul zilei de astăzi, pentru gestionarea cu eficiență a potențialelor misiuni de salvare și optimizarea intervențiilor din teren, în județele Caraș-Severin, Călărași, Constanța și Mehedinți vor fi dislocate autospeciale cu capacitate de trecere mărită (șenilată/UTV), autospeciale de tractare și autofreze de zăpadă multifuncționale”, informează un comunicat al IGSU de luni. 

ATENŢIONARE METEO. COD GALBEN de NINSORI VISCOLITE în mai multe zone din ţară

Autospeciale de tractare și autospeciale cu capacitate de trecere mărită vor fi dislocate de la ISU Arad, ISU Hunedoara, ISU Sibiu, ISU Vâlcea, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență, ISU Iași, ISU Galați și ISU Mureș către zona de competență a ISU Caraș-Severin, ISU Mehedinți, ISU Călărași, ISU Constanța.

Grupări de sprijin formate din autofreze de zăpadă multifuncționale vor fi dislocate de la ISU Argeș, ISU Prahova, ISU Dâmbovița, ISU Vâlcea, ISU Iași, ISU Bacău, ISU Neamț și ISU Suceava — în zona de competență a ISU Caraș-Severin, ISU Mehedinți, ISU Călărași și ISU Constanța.

„În funcție de situația din teren, pentru executarea optimă a misiunilor, IGSU va suplimenta personalul care acționează în zonele afectate de vremea severă cu detașamente de pompieri care să intervină în sprijinul colegilor lor”, se arată în comunicat.


loading...