IGSU va achiziţiona echipamente pentru intervenţii în caz de inundaţii

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va achiziționa, în perioada următoare, echipamente pentru intervenții în caz de inundații în valoare de aproape 41 de milioane de euro.

29 dec. 2015, 08:30
IGSU va achiziţiona echipamente pentru intervenţii în caz de inundaţii

„Se va achiziționa echipament pentru salvare din situații de inundații — autospeciale, motopompe, echipament pentru scafandri etc. De acestea vor beneficia toate inspectoratele județene„, a precizat șefa Biroului de informare și relații publice al IGSU, Alina Moisoi.

Achiziția va fi făcută prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, „Răspunsul eficient salvează vieți (Efficient Response Saves Lives)”, finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013, Axa prioritară 5 — Implementarea infrastructurii adecvate pentru prevenirea riscului natural în zonele cele mai expuse la risc’. Domeniul major de intervenție, Protecție împotriva inundațiilor’.

Alina Moisoi a arătat că proiectul, lansat săptămâna trecută, se află la început și mai multe detalii tehnice vor fi oferite la conferința de închidere a proiectului, programată pentru începutul anului viitor.

Obiectivele specifice ale proiectului urmăresc eficientizarea sistemului de comunicații pe timpul intervențiilor pentru limitarea și înlăturarea efectelor situațiilor de urgență determinate de inundații, asigurarea eficienței intervențiilor în zone greu accesibile și modernizarea sistemului de pregătire a personalului care execută misiuni de căutare-salvare în mediul acvatic și în zonele afectate de inundații.