IJ: Declaraţiile Mariei Grapini în PE referitoare la dosarul ICA au afectat independenţa justiţiei

Publicat: Miercuri, 14 Ianuarie 2015 16:33 // Actualizat: Miercuri, 14 Ianuarie 2015 16:33 // Sursa: romaniatv.net

Inspecţia Judiciară (IJ) a stabilit că declaraţiile făcute de europarlamentarul Maria Grapini privind dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) cu ocazia intervenţiei din sesiunea plenară a Parlamentului European au afectat independenta justiţiei, transmite Agerpres.

Foto: adevarul.ro

Purtătorul de cuvânt al IJ, Tamara Manea, a precizat miercuri că raportul IJ a fost finalizat şi că s-a constatat că Maria Grapini prin declaraţiile sale a afectat independenta justiţiei. Raportul urmează a fi dezbătut joi în plenul CSM.

În 28 noiembrie 2014, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare ca urmare a afirmaţiilor europarlamentarului Maria Grapini privind dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Inspecţia Judiciară: Alina Bica a încălcat normele deontologice prin deplasarea la Paris cu Elena Udrea

"Ca urmare a afirmaţiilor doamnei Grapini Maria, europarlamentar, făcute cu ocazia intervenţiei din sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, în cuprinsul căreia a declarat că doreşte '... să tragă un semnal de alarmă privind suspiciunile... cu privire la existenţa procesului politic şi cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei...", indicând aspecte procedurale din dosarul denumit ICA, soluţionat de către Curtea de Apel Bucureşti, conducerea CSM (...) a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor implicaţi în activitatea de soluţionare a dosarului menţionat, precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său", se arăta în comunicatul CSM de la acea dată.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 ian 16:54
...Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) cu ocazia intervenţiei din sesiunea plenară a Parlamentului European au …read more ...
14 ian 16:46
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
ultimele stiri


Just another WordPress...
1
EUR
4.7216
RON
25 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H