IKEA a decis să lichideze divizia din Rusia, după mai multe luni în care şi-a vândut majoritatea activelor

Gigantul suedez de mobilă IKEA a decis să-şi lichideze unitatea din Rusia, societatea cu răspundere limitată IKEA Dom, reducându-şi şi mai mult operaţiunile după o prezenţă de peste un deceniu în ţară, a arătat marţi un document corporativ.

17 aug. 2022, 13:56
IKEA a decis să lichideze divizia din Rusia, după mai multe luni în care şi-a vândut majoritatea activelor

Zeci de mărci de consum şi-au suspendat operaţiunile în Rusia după ce Moscova a trimis zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie, printre companiile care au anunţat planuri pentru o ieşire definitivă aflându-se H&M, IKEA şi Nike.

IKEA, cel mai mare brand de mobilă din lume, şi-a închis magazinele în martie şi a declarat că va vinde fabrici, va închide birouri şi îşi va reduce forţa de muncă de 15.000 de oameni din Rusia.

Grupul Ingka, proprietar de magazine IKEA şi unul dintre cei mai importanţi proprietari de centre comerciale din lume, şi-a menţinut, totuşi, deschise mall-urile sale ”Mega” din Rusia.

Luni, IKEA şi-a încheiat ultimele vânzări online, care fuseseră redeschise în iulie.

Citeşte şi: Preţ benzină şi motorină 17 august 2022. Cât au ajuns să coste carburanţii la pompe, veşti bune pentru şoferi

Potrivit datelor înregistrate marţi în baza de date Spark a agenţiei de presă Interfax, a companiilor ruseşti, Ingka Holding Europe B.V. a decis să lichideze IKEA Dom, la care este unicul proprietar.

IKEA Dom a fost înfiinţată în iulie 2006. În iunie, Grupul Ingka a declarat că este deschis să se întoarcă în Rusia într-o zi, dar că în prezent nu există condiţii.

Ingka Group nu a răspuns imediat, marţi, la o solicitare a Reuters pentru un comentariu.

Citeşte şi: INS: economia României a crescut în primul semestru cu 5,8%, iar PIB-ul a crescut cu 2,1% în trimestrul al II-lea