Ikea ia măsuri drastice împotriva angajaţilor nevaccinaţi. Va plăti doar salariul minim celor aflaţi în izolare

Gigantul suedez de mobilă va plăti doar indemnizaţia minimă legală de boală angajaţilor din Marea Britanie care nu sunt vaccinaţi anti-COVID şi care sunt în izolare după ce au intrat în contact cu o persoană infectată.

11 ian. 2022, 11:43
Ikea ia măsuri drastice împotriva angajaţilor nevaccinaţi. Va plăti doar salariul minim celor aflaţi în izolare

Ikea ia măsuri drastice împotriva angajaţilor nevaccinaţi, plătindu-i doar cu suma de 95 de lire sterline pe săptămână, adică echivalentul a 115 euro.

Conducerea companiei suedeze a decis că, de acum înainte, va plăti doar indemnizaţia minimă legală de boală angajaţilor săi neimunizaţi care sunt forţaţi să rămână în izolare, ca urmare a faptului că au intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19.

„Angajaţii care sunt complet vaccinaţi sau care au circumstanţe atenuante vor fi plătiţi integral în caz de izolare”, au confirmat reprezentanţii companiei Ikea, pentru BBC, conform Mediafax.

Ikea are în Marea Britanie aproape 100.000 de angajaţi.

Citeşte şi: Lovitură pentru români! Ikea crește prețurile produselor sale cu 9% în 2022

Conform reglementărilor actuale de la Londra, perioada de izolare durează 10 zile pentru persoanele nevaccinate, în timp ce nu este obligatorie pentru cei care au primit cel puţin două doze.

Cu o populaţie de 66,2 milioane de locuitori, Marea Britanie a înregistrat 1,35 milioane de noi cazuri de COVID-19 în perioada 3-10 ianuarie. În prezent, 70,9% din populaţia Regatului a primit ambele doze ale vaccinului împotriva noului coronavirus, conform Worldometers.info.

Citeşte şi: Reprezentantul OMS pentru Covid ne avertizează că urmează şi alte valuri. „Situaţia va fi dificilă cel puţin trei luni de-acum înainte”