IKEA România, parte din grupul suedez cu același nume, cel mai mare retailer de mobilă din lume, dar și de pe piața locală, a încheiat anul 2024 cu o cifră de afaceri de peste 1,4 miliarde (274,2 milioane euro), 33% din această sumă fiind generată de vânzări online.
“Pe parcursul anului fiscal 2024, IKEA România a vândut peste 26,5 milioane de produse, dintre care 65% au fost piese de mobilier, iar 35% accesorii. Sistemul de dulapuri PAX a fost cea mai vândută gamă de produse din România în acest an fiscal. Clienții noștri apreciază soluțiile inteligente de depozitare, în special pentru dormitoare, iar sistemul PAX răspunde perfect acestor nevoi. Printre cele mai vândute produse din România s-a numărat și divanul Hemnes”, a declarat Vincent Devloo, Area Retail Manager IKEA SEE pentru Profit.ro.
Pe plan local, IKEA deține în acest moment trei magazine: două în București și unul în Timișoara. Însă, există și un Studio de Planificare și Comandă în Constanța, dar și cinci puncte de ridicare comenzi, în Brașov, Iași, Cluj, Oradea și Sibiu.
“România reprezintă o piață importantă pentru IKEA în regiunea Europei de Sud-Est și împreună cu echipele noastre lucrăm constant pentru a identifica cele mai potrivite locații pentru viitoarele puncte de întâlnire cu clienții. Ne vom continua extinderea prin dezvoltarea unor noi formate, pentru a rămâne accesibili, convenabili și sustenabili – atât în prezent, cât și pe termen lung. Suntem interesați de zonele Iași și Cluj”, a mai spus managerul companiei, adăugând că în România încă există mult potențial de creștere, în special în ceea ce privește prezența omnichannel, nu neapărat prin deschiderea de magazine fizice.
“Explorăm constant opțiuni care să ne permită să rămânem aproape de nevoile clienților, iar introducerea unor formate mici de puncte de întâlnire cu clienții ne oferă mai multă flexibilitate și agilitate. De asemenea, urmărim îndeaproape evoluția pieței – totul cu scopul de a face investiții corecte și sustenabile. Atunci când deschidem un magazin, ne dorim ca acesta să aibă o viață lungă, de zeci de ani, ceea ce presupune, uneori, un proces de planificare mai îndelungat. Ne propunem însă să ne extindem în continuare rețeaua de puncte de întâlnire cu clienții din țară. Există un interes constant pentru deschiderea de noi formate IKEA”, a mai adăugat Vincent Devloo.
Citește și: Atac cibernetic asupra IKEA în Grecia, Cipru și Bulgaria. Compania a pierdut 15 milioane de euro