Cum îşi permite IKEA să vândă hot dog la 1 LEU şi chifteluţe suedeze sub 10 LEI.Dezvăluirile unui fost angajat

Restaurantele IKEA reprezintă o modalitate de manipulare psihologică a clienţilor retailerului de decoraţiuni şi mobilier. Hot-dog-ul de 1 leu şi chifteluţele suedeze cu preţuri de până în 10 lei există dintr-un motiv ascuns.

12 iun. 2015, 17:58
Cum îşi permite IKEA să vândă hot dog la 1 LEU şi chifteluţe suedeze sub 10 LEI.Dezvăluirile unui fost angajat

IKEA ne manipuleaza intr-un mod subtil cu preturile mici la mancare, pentru a intari ideea ca reprezinta un retailer de mobila cu preturi decente. Poate ca vrei sa iti cumperi o canapea si o gasesti in IKEA la 2.000 de lei. Daca nu ai mai cumparat pana atunci o canapea, iti va fi greu sa iti dai seama daca acesta este un pret bun sau, din contra, unul ridicat.

Citeşte şi Documente desecretizate: Legăturile dubioase dintre IKEA şi SECURITATE în anii 1980

Insa, faptul ca vei cumpara un meniu de chiftelute suedeze cu pana in 10 lei sau un hot-dog cu un leu iti va intari ideea ca produsele IKEA sunt ieftine in general. Chiar daca IKEA isi asuma in mod cert o pierdere pentru meniurile vandute in restautant, aceasta politica este in final profitabila, pentru ca va creste vanzarile de mobila. Nu intamplator este aleasa si pozitia restaurantului, scrie Wall-Street.ro.

Informatiile au aparut initial intr-o postare pe platforma de discutii Quora, iar raspunsul apartine lui Cris Spear, un fost angajat al IKEA.