IKEA RETRAGE de pe piaţa din România două sortimente de ciocolată. DIN CE CAUZĂ

IKEA anunţă că retrage de pe piaţa din România două sortimente de ciocolată neagră, iar clienţii care le-au cumpărat deja le pot restitui la magazin şi vor primi banii înapoi. 

27 iun. 2016, 08:04

Compania IKEA recheamă produsele CHOKLAD MÖRK 60% și CHOKLAD MÖRK 70% din cauza conținutului de lapte și alune insuficient declarat. 

Compania IKEA îi informează pe clienții care au cumpărat ciocolată neagră CHOKLAD MÖRK 60% și CHOKLAD MÖRK 70% că prezența laptelui și a alunelor în compoziție nu este declarată suficient pe ambalajele produselor.

„Siguranța clienților este prioritară pentru compania IKEA, de aceea aceste produse, aflate în termenul de valabilitate, sunt rechemate de pe piață. Persoanele care nu sunt alergice la lapte sau alune pot consuma ambele tipuri de ciocolată fără probleme.

Rețeta tabletelor de ciocolată neagră CHOKLAD MÖRK 60% și CHOKLAD MÖRK 70% nu conține lapte sau alune. În schimb, cele două tipuri de ciocolată sunt produse pe aceeași linie de producție cu alte produse care conțin lapte și alune, astfel încât există posibilitatea ca persoanele alergice la lapte sau alune să manifeste reacții alergice în urma consumului celor două produse„, explică IKEA. 

Compania IKEA invită persoanele alergice la alune sau lapte, care au cumpărat produse CHOKLAD MÖRK 60% și CHOKLAD MÖRK 70% aflate în termenul de valabilitate, să le aducă înapoi în magazinul IKEA din București, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Termenul de valabilitate se găsește pe spatele ambalajului. 

Magazinul IKEA din București a vândut aproximativ 69.000 de bucăți din cele două produse și nu a înregistrat sesizări din partea consumatorilor.
Codurile și prețurile produselor afectate sunt:
CHOKLAD MÖRK 60%, Ciocolată neagră 60%, 100g – 3,50 lei;
CHOKLAD MÖRK 70%, Ciocolată neagră 70%, 100g – 4,50 lei.

În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găsește la vânzare în magazinul IKEA din București.

Compania IKEA avertizează de asemenea clienţii care au cumpărat bariere de siguranţă pentru copii din gama Patrull să revină cu ele în magazinul din Bucureşti, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru ele. Detalii, aici.