Ikea retrage de pe piaţă o prăjitură. Vezi care este motivul

Magazinul Ikea din zona comercială Băneasa, din Capitală, retrage de pe piaţă tarta cu rubarbă, din cauza unei omisiuni de etichetare în limba finlandeză. Clienţii care au cumpărat prăjitura vor fi despăgubiţi.

26 sept. 2013, 09:11

Magazinul Ikea din Capitală își invită, începând din 26 septembrie 2013, clienții care au achiziționat tarta cu rubarbă Paj Rabarber din magazinul cu delicatese suedeze Ikea să o returneze pentru a primi integral înapoi suma plătită, pentru că s-a produs o omisiune pe lista de ingrediente, se arată într-un comunicat transmis de Ikea. 

Astfel, din lista ingredientelor în limba finlandeză enumerate pe eticheta produsului a fost omis praful de ou. Acesta este un factor alergen ce poate declanșa reacții consumatorilor care suferă de intoleranță la ou.
Lista ingredientelor în limba română este completă, praful de ou fiind menționat pe etichetă.

Deși magazinul Ikea din Băneasa nu a înregistrat nicio plângere referitoare la etichetarea produsului Paj Rabarber, iar eroarea nu face referire la traducerea listei de ingrediente în limba română, compania a decis rechemarea acestui produs și de pe piața din România.

„Orice risc cu privire la siguranţa clienților este inacceptabil pentru compania Ikea. De aceea, dacă un produs din gama Ikea nu corespunde standardelor de calitate ale companiei Ikea şi aşteptărilor clienţilor, compania nu ezită să ia măsuri imediate”, se arată în acelaşi document.

Pe 18 septembrie, un client alergic la ou a cumpărat o tartă cu rubarbă dintr-un magazin Ikea din Suedia. El a revenit a doua zi cu produsul la magazinul respectiv, iar pe 20 septembrie produsul din loturile cu traducerea etichetei incompletă în limba finlandeză a fost deja retras de la vânzare.

Etichetarea greșită a acestui produs în limba finlandeză a fost identificată în următoarele țări: Finlanda, Suedia, Norvegia, Germania, Austria, Rusia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Lituania, Thailanda, Singapore și în România.

Tarta cu rubarbă Paj Rabarber a fost introdusă în magazinele Ikea în anul 2012. De la lansare, în magazinele Ikea din țările menționate anterior au fost vândute 75.000 de tarte. Magazinul din România a vândut 1.900 de bucăți, la prețul de 15 lei/ bucată, și nu a primit nicio sesizare.


loading...