Ikea retrage mai multe produse. Dacă ai cumpărat aceste produse, primeşti banii înapoi la retur, fără bon fiscal

Ikea retrage mai multe produse şi îndeamnă toţi clienţii care deţin farfurii, boluri şi căni Heroisk sau Talrika să nu le mai folosească şi să contacteze magazinul pentru rambursare integrală.

18 mai 2021, 20:18
Ikea retrage mai multe produse. Dacă ai cumpărat aceste produse, primeşti banii înapoi la retur, fără bon fiscal
Ikea retrage mai multe produse

Ikea

retrage mai multe produse. Compania retrage retrage de pe piaţă farfuriile, bolurile şi cănile Heroisk şi Talrika, întrucât acestea se pot sparge şi pot cauza arsuri daca au un conţinut fierbinte. IKEA a primit sesizări privind spargerea produselor menţionate.

Citeşte şi: Ikea renunţă la catalogul anual. Clienţii se mută pe online

Produsele Heroisk şi Talrika pot fi returnate la orice magazin IKEA, iar clienţilor li se va restitui suma integrală plătită pentru produs. Nu este necesară nicio dovadă a achiziţiei, cum ar fi bonul fiscal, potrivit Mediafax.

Ikea retrage mai multe produse

Cel mai mare comerciant de mobilă la nivel local dechide un nou magazin în România, în Dumbrăvița, lângă Timișoara. Compania suedeză a tot amânat deschiderea unei unități, deși cele mai multe comenzi online proveneau din această zonă.

Acesta se va deschide în județul Timișoara, mai exact în Dumbrăvița, autorizația de construcție fiind emisă de primărie încă din vara anului trecut. Acesta va fi al treilea magazin Ikea din România, primele două fiind în București, în zona Băneasa și zona Pallady. Termenul posibil de deschidere al magazinului este în primăvara anului viitor, conform Adevărul. Primul magazin Ikea a fost deschis pe 21 martie 2007.

Conform Profit, retailerul IKEA ia în calcul pentru România deschiderea unor magazine mai mici, în centrul orașelor. Compania este cunoscută pentru marile sale magazine, cu o suprafață de peste 200.000 de metri pătrați, amplasate la marginea orașelor. Însă, grupul suedez a fost nevoit să își modifie modelul de bussines pe fondul creșterii concurenței și al preferinței consumatorilor de a comanda mobilă online de acasă, în loc să se deplaseze până la periferia orașelor.