Il Luce părăseşte Liga Campionilor. Real Madrid şi Dortmund sunt primele calificate în sferturi

Real Madrid şi Borussia Dortmund sunt primele echipe calificate în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Spaniolii au câştigat cu 2-1 pe terenul lui Manchester United, iar Borussi a câştigat cu 3-0 meciul jucat cu Şahtior Doneţk. Astazi se joacă partidele PSG - Valencia şi Juventus - Celtic Glasgow.

06 mart. 2013, 06:27
Il Luce părăseşte Liga Campionilor. Real Madrid şi Dortmund sunt primele calificate în sferturi

Borussia Dortmund s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins cu scorul de 3-0 (2-0) pe Şahtior Doneţk, echipă antrenată de Mircea Lucescu, marţi seara, pe teren propriu, în manşa secundă a optimilor. Campioana Germaniei a făcut un joc excelent, după 2-2 în tur, şi nu a avut niciun fel de emoţii în privinţa calificării. Şahtior, cu fundaşul român Răzvan Raţ integralist, practic nu a contat în ofensivă în prima repriză, în care Borussia a deschis scorul prin Felipe Santana (31), cu capul, după un corner. Mario Gotze a majorat avantajul gazdelor (38), din pasa lui Lewandowski, iar Jakub Blaszczykowski a sancţionată o gafă a portarului Piatov (59).

Echipa lui Jurgen Klopp a mai avut câteva situaţii bine în prima parte, dar Şahtior a început bine partea secundă şi Douglas Costa, inspirat introdus de Lucescu la pauză, a avut două ocazii mari de a readuce echipa sa în joc. Golul al treilea al Borussiei a încheiat conturile, însă.

Real Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, graţie unei victorii cu scorul de 2-1 pe ”Old Trafford”, marţi seara, cu Manchester United, în manşa a doua a optimilor de finală. Dezavantajată de egalul de pe ”Santiago Bernabeu” din tur (1-1), Real a fost nevoită să atace şi a controlat jocul în prima parte a meciului. Vidic a ratat prima ocazie mare de gol, mingea trimisă de el cu capul (21) lovind bara, după care Welbeck a reluat în portar.

United a deschis scorul la scurt timp după pauză, în urma autogolului înscris de Sergio Ramos (48), la centrarea lui Nani. Madrilenii s-au aruncat în atac şi soarta partidei s-a schimbat în min. 56, când portughezul Nani l-a lovit în piept cu piciorul pe Arbeloa. Croatul Modric, introdus de Mourinho în joc, a restabilit egalitatea cu un şut de mare efect (66), iar Ronaldo a adus pe Real în avantaj trei minute mai târziu (69), marcând în poarta fostei sale formaţii, după centrarea lui Higuain. MU a forţat în inferioritate, iar Van Persie şi Rooney au trecut pe lângă gol.

Real a fost aproape să îşi mărească avansul, dar Kaka a trimis în bară (89). Apoi, portarul Diego Lopez a salvat egalarea în prelungiri, la lovitura de cap a lui Vidic (90+2).

Fiecare formaţie ar fi putut beneficia de câte un penalty, după un henţ în careu nesancţionat la Rafael, respectiv o intervenţie asupra lui Welbeck.

Conform Agerpres, galezul Ryan Giggs (39 ani) a jucat cu această ocazie meciul cu numărul 1.000 pentru Manchester United.

Miercuri 6 martie au loc partidele (21,45 ora României): Paris Saint-Germain – Valencia (în tur 2-1)Juventus Torino – Celtic Glasgow (în tur 3-0)