Ileana Sterp, momente de coșmar în timpul cutremurului din România: „M-am speriat teribil, inima îmi bătea foarte tare”

Ileana Sterp se numără printre cei care au resimțit cutremurul care a zguduit, luni după-amiază, mai multe zone din România.

13 feb. 2023, 22:38
Ileana Sterp, momente de coșmar în timpul cutremurului din România: „M-am speriat teribil, inima îmi bătea foarte tare”

Ileana Sterp, însărcinată în luna a șaptea, s-a speriat foarte tare în momentul izbucnirii cutremurului și a început să se roage ca toată familia ei să fie bine.

Sora lui Culiță Sterp așteaptă să-și strângă în brațe al doilea copil, în doar câteva săptămâni. Ileana și Daniel Aloman au împreună o fetiță, pe Carla, și în curând vor cunoaște noul membru al familiei. Nu știu momentan ce sex are bebelușul, vor să afle dacă e fetiță sau băiețel abia în momentul nașterii.

Citește și Cutremur puternic în România de 5,2 grade. Unde s-a resimțit seismul

În această perioadă, mai mult ca oricând, Ileana Sterp are nevoie să fie liniștită și calmă, dar cutremurul a cam dezechilibrat-o. Sora lui Culiță Sterp s-a panicat foarte tare în momentul în care canapeaua pe care se afla a început să se miște.

„Stând pe canapea cu soțul, dintr-o dată am simțit cum se mișcă cu noi și s-a mișcat destul de tare. M-am speriat teribil, inima îmi bate foarte tare… Doamne, te rog să ai grijă și milă de noi!”, le-a povestit Ileana Sterp urmăritorilor săi.

Cutremur în România! Seismul care a speriat-o pe Ileana Sterp

Locuitorii din Oltenia, Gorj, s-au panicat, după ce au resimțit seismul. Cutremurul cu magnitudinea 5,2 a avut loc luni la ora 16.58 în județul Gorj, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la ora 16.58 în Oltenia, județul Gorj, potrivit INCDFP. A avut magnitudinea de 5,2 și s-a produs la adâncimea de 15 kilometri.

Citește și Directorul Institutului de Fizică a Pământului (INCDFP), despre cutremurul de 5,2 grade din Gorj: „Nu are legătură cu Turcia, nu are cum”

„În ziua de 13.02.2023, 16.58.06 (ora României), s-a produs în Oltenia, Gorj, un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 102 km SV de Sibiu, 107 km NV de Craiova, 137 km V de Pitești, 166 km E de Timișoara, 179 km S de Cluj-Napoca, 183 km SE de Arad, 196 km V de Brașov, 2018 km E de Belgrad, 222 km E de Zemun, 224 km V de Ploiești”, a transmis INCDFP.

La 17:21 a avut loc o nouă replică, mai puternică, cu magnitudinea 2,8, produsă la adâncimea de 15 km.

A treia replică de 3,4 s-a produs la 17:50:16 în județul Gorj, la adâncimea de 8.2 km.