Ilie Botoş, fost procuror general, a fost trecut în rezervă prin decret prezidenţial

Fostul şef al Parchetului instanţei supreme Ilie Botoş, general cu patru stele în cadrul MApN, şi secretar de stat în Guvernul Ponta, care l-a înlocuit la şefia MAI pe Gabrie Oprea în 2015, a fost trecut în rezervă prin decret al preşedintelui Klaus Iohannis.

05 oct. 2016, 10:48
Ilie Botoş, fost procuror general, a fost trecut în rezervă prin decret prezidenţial

Trecerea în rezervă a fost semnată începând cu 15 octombrie, scrie News.ro.

Ilie Botoş a fost procuror general al României în perioada 2003 – 2006, când a demisionat, invocând motive personale. Demisia a survenit odată cu fuga lui Omar Hayssam din ţară, existând speculaţii că plecarea sa din funcţie a avut legătură cu valul de demiteri cerute în acea perioadă de preşedintele Traian Băsescu.

Anterior, Botoş a fost procuror general adjunct al PNA. Botoş a fost şi secretar de stat în MAI în timpul Guvernului Ponta, prelând în 2015 şi atribuţiile de ministru de la Gabriel Oprea în noiembrie, când acesta a demisionat din Guvern.

Ilie Botoş a fost demis de premierul Dacian Cioloş în decembrie 2015, la propunerea ministrului de Interne de atunci, Petre Tobă.

Tot miercuri, Klaus Iohannis a semnat şi decretul de încetare a raporturilor de serviciu chestorului de poliţie Mihai-Cristinel Brătan cu Ministerul Afacerilor Interne.