Ilie Dobre a intrat în Hall of Fame-ul Academiei Recordurilor Mondiale. Comentatorul e primul român cu 10 recorduri omologate

Celebrul comentator sportiv Ilie Dobre, de la Radio România Actualităţi, a fost inclus în Hall of Fame de World Record Academy (Academia Recordurilor Mondiale), o prestigioasă organizaţie care certifică recordurile mondiale, cu sediul la Miami (SUA).

23 ian. 2018, 10:10
Ilie Dobre a intrat în Hall of Fame-ul Academiei Recordurilor Mondiale. Comentatorul e primul român cu 10 recorduri omologate

Ilie Dobre este primul român care a stabilit 10 recorduri mondiale omologate de World Record Academy, care i-a acordat şi premiul ”Omul Anului în Media” (2014)”, pentru promovarea, în media, a sportului, a valorilor morale, a fair play-ului şi a valorilor sociale în sport.

Printre recordurile sale mondiale se numără: de 35 secunde şi 6 zecimi – transmisiunea unui gol în direct, fără respiraţie; 52 de secunde şi 3 zecimi – transmisiunea unui gol în direct, fără respiraţie, în studio; 1 minut şi 8 secunde – cu o singură respiraţie; ‘Cel mai de succes comentator sportiv de radio din lume’; Comentatorul sportiv de radio cu cele mai multe cărţi publicate (45).

World Record Academy relevă, de asemenea, că Ilie Dobre a fost decorat, în anul 2008, de Preşedinţia României, cu ‘Ordinul Naţional pentru Merit’, în grad de Cavaler.

World Record Academy a omologat, numai în ultimii 10 ani, 4.500 de noi recorduri mondiale.