Ilie Năstase a fost invitat la Turneul Campionilor. Replică ŞOC al fostului nr. 1 ATP

Ilie Năstase (71 de ani), primul lider ATP, a fost invitat la Turneului Campionilor, însă nu doreşte să meargă la competiţia programată în perioada 12 - 19 noiembrie, la Londra, în semn de protest faţă de suspendarea pe doi ani primită din partea ITF.

08 nov. 2017, 08:44
Ilie Năstase a fost invitat la Turneul Campionilor. Replică ŞOC al fostului nr. 1 ATP

Federaţia Internaţională de tenis (ITF) l-a suspendat pe Ilie Năstase până în 2020 şi nu i-a permis accesul la turneele de la Roland Garros şi Wimbledon. În ciuda suspendării primite din partea ITF – organism cu sediul tot la Londra, care nu se implică în competiţiile ATP şi WTA, Ilie Năstase a primit o invitaţie specială să meargă la Turneul Campionilor.

ILIE NĂSTASE. „Ceauşescu şi Trump m-au plăcut pentru că înjuram”. Confesiunile unui mare campion

„M-au invitat la Turneul Campionilor, dar nu mă duc! Ei nu au treabă cu Federaţia Internaţională… Nici Roland Garros şi Wimbledon nu aveau, dar m-au interzis pentru că au vrut să fie solidari cu decizia celor de la ITF, care m-au suspendat, de fapt, fără să mă întrebe! La Turneul Campionilor m-au chemat şi pentru că s-a schimbat sponsorul. ATP a găsit un sponsor japonez, nu mai e Barclays, dar nu mai vreau eu să merg. Ştiu că acum doi ani au denumit o grupă Ilie Năstase, era şi normal, doar am câştigat trofeul de patru ori”, a declarat Ilie Năstase pentru ProSport.

„Eu am 71 de ani şi nu înţeleg ce mai vor să-mi facă, să mă scoată din viaţa sportivă? Aştept să se termine circul pe care l-au făcut ei! A fost un circ! Pentru aceeaşi situaţie, au fost cazuri în care s-a dat cu suspendare, mie mi s-au dat doi ani cu executare! Am făcut apel şi se va judeca în luna decembrie. Eu îmi văd de viaţa mea, din viaţa de zi cu zi nu mă pot suspenda”, a mai spus Ilie Năstase.