Ilie Năstase, din nou la tribunal. Fostul tenisman are termen în procesul cu Poliţia

Ilie Năstase este aşteptat vineri la judecată. Tenismenul a contestat decizia de condamnare la 9 luni şi 10 zile de închisoare cu suspendare după scandalul cu Poliţia.

14 iun. 2019, 06:32
Ilie Năstase, din nou la tribunal. Fostul tenisman are termen în procesul cu Poliţia

Ilie Năstase a fost acuzat că a condus fără permis şi că s-a sustras de la recoltarea probelor biologice. El a fost condamnat la nouă luni şi zece zile de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de doi ani, dar fostul tenisman a contestat decizia, iar instanţa a stabilit termen pentru vineri, 14 iunie.

Poliţiştii rutieri i-au blocat maşina lui Năstase în mai 2018 după ce acesta a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească şi i-a cerut să se legitimeze. Fostul lider mondial a fost încătuşat şi dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuşi testul. Lui Năstase i-a fost întocmit astfel dosar penal pentru refuzul prelevării mostrelor biologice, motiv pentru care a fost amendat şi cu 1.000 de lei.

Fostul tenisman a fost prins din nou în trafic după numai câteva ore, când efectua un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, Ilie Năstase a fost amendat cu încă 1.305 lei şi a primit şase puncte de penalizare.