Ilie Năstase, reacţie la jignirile rasiste aduse Irinei Begu: Şi eu am avut parte de aşa ceva, la Roland Garros

Ilie Năstase a comentat la România TV scandalul de rasism de la turneul de la Charleston, izbucnit în timpul partidei dintre Irina Begu şi franţuzoaica Caroline Garcia.

05 apr. 2016, 10:26
Ilie Năstase, reacţie la jignirile rasiste aduse Irinei Begu: Şi eu am avut parte de aşa ceva, la Roland Garros

Spre finalul setului decisiv, Caroline Garcia a cedat nervos şi a spus „Ia uite, pierd în faţa ţigăncii ăsteia de c…t”, replica sa fiind captată de microfoanele de fond. Cel mai mare tenisman al României, Ilie Năstase, crede că arbitrul trebuia să întrerupă imediat jocul, amintind însă că şi el a fost victima unor astfel de jigniri, tot din partea francezilor.

Cred că a greşit arbitrul în situaţia asta, pentru că se afla acolo, lângă microfoanele de fond şi a fost primul care a auzit. Ar fi trebuit să întrerupă meciul şi să o descalifice pe Garcia. Nu ştiu ce s-a întâmplat exact. E un fel de rasism şi rasismul nu are ce căuta în sport. Orice ar fi spus, putea să spună şi româncă împuţită, tot urât era. Aici trebuie să intervină WTA-ul. Eu n-am stat pe circuit la fete, dar ştiu că la băieţi erau foarte exigenţi. Am avut şi noi astfel de probleme, la început, şi tot prin Franţa, la Roland Garros, când am ajuns cu domnul Ţiriac, în 1966„, a declarat Ilie Năstase la România TV.